Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kirkon Ulkomaanapu lähettää rauhanvälittäjän Etelä-Sudaniin

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu lähettää rauhanvälittäjän Etelä-Sudaniin

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2013 klo 13:50
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu lähettää ekumeenisen rauhanlähettilään, kenialaisen Samuel Kobian Etelä-Sudanin pääkaupunkiin Jubaan. Kobia tapaa paikan päällä presidentti Salva Kiirin ja entisen, syrjäytetyn varapresidentin Riek Macharin.

Ulkomaanapu ja Kobia ovat työskennelleet yhdessä useita vuosia Sudanin ja Etelä-Sudanin välisten konfliktien sovittelussa. Samuel Kobia on Kirkkojen maailmanneuvoston entinen pääsihteeri.

"Tilanne Etelä-Sudanissa on erittäin räjähdysaltis. Pääkaupungin valtataistelun muuttuminen heimojen välisiksi yhteenotoiksi on ajanut maan sisällissodan partaalle", kuvaa tilannetta Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen.

"Kenia, joka on ryhtynyt johtamaan Itä-Afrikan valtioiden välitystoimintaa, kutsui Kobian jo neuvonantajakseen. Hänen henkilökohtaisten yhteyksiensä takia matka Jubaan näin pikaisesti on kuitenkin perusteltu", taustoittaa Pentikäinen.

Kobia on alkanut jo koota Etelä-Sudanin kirkkojohtajista yhtenäistä vaikuttajaryhmää. Kirkoilla on Etelä-Sudanissa perinteisesti ollut paljon valtaa.

"En osaa ennakoida, onko tilanteen kärjistyminen Etelä-Sudanissa nyt pysäytettävissä. Konflikti on kuitenkin nyt jo niin huolestuttava, että kaikki luottamukseen ja keskusteluyhteyden palauttamiseen liittyvät mahdollisuudet on pakko käyttää", Pentikäinen toteaa.

Lisätietoja:

Antti Pentikäinen, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja 040 5313514

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs