Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kehitysyhteistyön leikkaukset jättävät 120 000 lasta ilman apua

Suomen World Vision

Kehitysyhteistyön leikkaukset jättävät 120 000 lasta ilman apua

Tiedote.
Julkaistu: 25.06.2015 klo 11:17
Julkaisija: Suomen World Vision

Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyövaroja ollaan leikkaamassa poikkeuksellisen rajusti: suunnitellut 30–40 prosentin leikkaukset on tarkoitus toteuttaa heti ensi vuoden alusta.

– Yli kolmanneksen leikkaukset työhömme tarkoittavat toteutuessaan, että jatkossa jopa 120 000 lasta jää ilman apua, toteaa Suomen World Visionin vt. toiminnanjohtaja Anne Pönni.

Suomen World Visionin kehitysyhteistyö tavoittaa arviolta 570 000 avuntarvitsijaa kehitysmaissa. Heistä noin 300 000 on lapsia.

Leikkaukset merkitsevät nopeasti lisääntyvää kurjuutta, aliravitsemusta ja lapsikuolemia.

– Pahimmassa tapauksessa joudumme lopettamaan hankkeita kuin seinään, ilman riittävää siirtymäaikaa, Pönni sanoo.

Suomen World Vision on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja tekee pitkäkestoista kehitysyhteistyötä kuudessa maassa.

Apu tuottaa tuloksia: Esimerkiksi Ambegaonissa Länsi-Intiassa asukkaiden elämä muuttui kehitysyhteistyön ansiosta täysin. 90-luvun loppupuolella pääosa alueen 30 000 asukkaasta eli köyhyydessä. Yli puolet lapsista oli aliravittuja. Vain kolmannes lapsista aloitti koulun.

Tänä päivänä aliravitsemus on pudonnut kuuteen prosenttiin. Vaikeasta aliravitsemuksesta ei kärsi enää yksikään lapsi. Kaikki lapset aloittavat koulun. Ammattikoulutus ja yrittäjyys tuovat toimeentuloa.

– Moni suomalainen ei varmasti tiedä, kuinka paljon Suomen tuki on auttanut kehitysmaissa. Kuinka moni lapsi on sen ansiosta saanut syntyä turvallisesti ja kasvaa terveenä. Näihin asioihin panostamalla köyhyyden kierre katkaistaan pysyvästi, Pönni toteaa.

Lisätiedot:

Anne Pönni
vt. toiminnanjohtaja
Suomen World Vision
anne.ponni@worldvision.fi
050 366 1707

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs