Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kaupunkirantojen suosio kasvaa

Oy Ebookers Finland Ltd

Kaupunkirantojen suosio kasvaa

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 08:30
Julkaisija: Oy Ebookers Finland Ltd


Euroopan kulttuuripääkaupunkeihin on viime vuosina syntynyt lukuisia tekobiitsejä, jotka kutsuvat rantalomalle keskelle kaupunkia. Hiekkabiitsille pääsee pötköttelemään nyt muun muassa Berliinin, Pariisin, Wienin, Prahan ja Firenzen keskustoissa. Ei ehkä kaikkein tyypillisimpiä rantalomakohteita. Mistä oikein on kysymys, nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen?

“Kaupunkirannat on trendi, joka on jyllännyt Euroopassa jo muutaman vuoden. Seinen rannalle kuormattu hiekka Pariisissa oli yksi ensimmäisistä, mutta nyt citybiitsejä löytyy jo vähän kaikkialta”, Neuvonen sanoo.

Citybiitseissä ei välttämättä ole aina uimismahdollisuutta, vaan virkistäytymistä varten on esimerkiksi suihkuja. Kaupunkirannat ajavatkin monesti samaa asiaa kuin puistot, mutta biitseillä auringonottoa ja vähäpukeisuutta ei tarvitse arkailla senkään vertaa. Monet kaupunkirannnat ovat parhaimmillaan auringon jo laskettua.

“Citybiitsit ovat usein käytännössä drinkkibaareja tai kausiravintoloita, joiden yhteyteen on tehty tekobiitsi. Kun ilta pimenee ja nauttii aperitiivia varpaisillaan hiekkarannalla Arno-joen törmällä Firenzen renessanssikaupungin ympäröimänä, on helppo ymmärtää miksi citybiitsit ovat kesäiltoina niin suosittuja”, Neuvonen sanoo.

Kaupunkirannat voivat kytkeytyä tiivisti osaksi ydinkaupunkia kuten vaikkapa Pariisissa ja Firenzessä, tai citybiitsi voi muodostaa oman irrallisen keitaansa kuten esimerkiksi Berliinissä.

Ebookers koosti listan Euroopan parhaista citybiitseistä.

Euroopan yllättävät citybiitsit

1. Yaam, Berliini

Spree-joen varrelle hiekasta ja palmuista rakennettu keidas on kuin pieni karibialainen kylä. Karibialaiset rytmit, karibialainen ruoka ja karibialainen asenne: ota rennosti. Yaam on ollut monikulttuurinen kohtauspaikka jo 15 vuotta.


2. Easy Living, Firenze

Firenzeläisten kesäolohuone kivenheiton päässä Ponte Vecchio -sillasta. Päivisin paahtavan kuuma pätsi, joka täyttyy paikallisista auringon jo laskettua. Terassibaari kahdessa tasossa. Alatason hiekkarannalla parhaimmillaan nuotioiden sävyttämää mustalaisleiriromantiikkaa, ylätasolla kalliimmat vaatteet.


3. Žluté Lázně, Praha

Muutaman ratikkapysäkin päässä Vysehradin linnasta Vltava-joen rannalla sijaitsee ihan rehellinen uimaranta. Koko perheen paikka. Pöytätennistä, jalkapalloa, petankia, lentopalloa, kiipeilyä, riippumattoja ja tietenkin beergarden.


4. Donauinsel, Wien

Wieniläisten kesäleikkipaikka. Pitkä ja kapea hiekkarantainen saari Tonavassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Reichsbrucke-metroasemalta. Kesäisen yöelämän keskeisiä näyttämöitä Wienissä.


5. Beach East, Lontoo

Kyllä, Lontoossakin paistaa aurinko. Niitä päiviä silmällä pitäen olympiastadionin ja maauimaloiden väliin on kärrätty tuhat tonnia hiekkaa, pari palmua, rantabaarit ja lasten karuselleja. Britannian Copacabana – here we come!

                                                                                                                                                                                                                         Lähde: ebookers

* * *

Lisätietoja:
Leif Neuvonen
Markkinointipäällikkö
ebookers
Puh. +44 77101 68884
lneuvonen@expedia.com


* * *
Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. Ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs