Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kansainvälinen tiedepalkinto Oulun yliopiston konenäön tutkijoille

Oulun yliopisto

Kansainvälinen tiedepalkinto Oulun yliopiston konenäön tutkijoille

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2014 klo 11:21
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Konenäön tutkimuskeskukselle on myönnetty arvostettu ”Jan Koenderink Prize for Fundamental Contributions in Computer Vision” -tiedepalkinto.

Palkinto jaetaan joka toinen vuosi yhdessä alan kärkikonferensseista, European Conference on Computer Vision, tasan kymmenen vuotta sitten julkaistulle tieteelliselle artikkelille, jolla on ollut pitkäkestoinen vaikutus alalla ja johon tutkimusyhteisö edelleen viittaa. Tänä vuonna palkinnonsaajia oli kaksi.

Palkittu suomalaisjulkaisu esittelee automaattista kasvontunnistusta Oulun yliopistossa kehitetyllä Local Binary Pattern –menetelmällä.  Kehitettyä ratkaisua pidetään nykyisin yhtenä kasvontunnistustutkimuksen merkkipaaluista.

Julkaisun tiedot:

Timo Ahonen, Abdenour Hadid, and Matti Pietikäinen (2004): Face Recognition with Local Binary Patterns. Computer Vision, ECCV 2004 Proceedings, Lecture Notes in Computer Science 3021, Springer, 469-481.

Lisätietoa:

Professori Matti Pietikäinen, puh. 040 589 0450 (matkoilla), s-posti: mkp (at) ee.oulu.fi

Konferenssin sivut: http://eccv2014.org/

Liitetiedostot

Oulun yliopiston Konenäön tutkimuskeskus on alan johtava tutkimustoimija Suomessa. Se on osa tietotekniikan osastoa. Konenäön tutkimuskeskus tekee maailmanluokan tutkimusta konenäkömenetelmissä ja niiden soveltamisessa esimerkiksi ihmisen ja laitteiden väliseen vuorovaikutukseen ja lääketieteellisten kuvien automaattiseen tulkintaan. www.cse.oulu.fi/CMV

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs