Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » HAMKin edustajat mukana pääministerin valtuuskunnassa Brasiliassa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin edustajat mukana pääministerin valtuuskunnassa Brasiliassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2012 klo 10:14
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin edustajat vararehtori Pertti Puusaari ja kansainvälisten asioiden päällikkö Marja Räikkönen ovat mukana pääministeri Jyrki Kataisen ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin vienninedistämisvaltuuskunnassa, joka tekee vierailun Brasíliaan, Rio de Janeiroon ja São Pauloon 12.–17. helmikuuta. Ministerien mukana matkustaa laaja yritysten edustajista koostuva valtuuskunta, mutta edustettuna on myös tutkimus- ja koulutusyhteistyö.

Kansainvälisten asioiden päällikkö Marja Räikkönen oli iloisesti yllättynyt, kun kutsu tälle matkalle tuli sähköpostiin.

– Meitä akatemian edustajia on kutsuttu mukaan vain muutamia, me edustamme delegaatiossa korkeakoulutusta ja tutkimusta. Keskeinen syy saamamme kutsuun on määrätietoinen Brasilia-yhteistyön kehittäminen. Matkan aikana neuvotellaan mm. Science without Borders -ohjelman tarjoamista mahdollisuuksista, koulutusviennistä, tutkimusyhteistyöstä ja aluevaikuttavuuden mahdollisuuksista. Brasiliassa on suuret kehittämistarpeet sekä koulutuksessa että tutkimuksessa, jotta talouselämän kehitys pysyisi pitkällä tähtäimellä vahvana.

HAMKissa on linjattu, että nouseva talous Brasilia on yksi keskeisistä yhteistyön kohdemaista. Yksi kolmesta tärkeimmästä HAMKin kansainvälisestä yliopistokumppanista on brasilialainen Feevalen yliopisto. Feevalen kanssa kehitetään yhdessä koulutuksen ja tutkimuksen lisäksi myös aluevaikuttavuutta – esim. brasilialainen yritysdelegaatio on tulossa HAMKin toiminta-alueelle etsimään yhteistyömahdollisuuksia.

Vararehtori Pertti Puusaari osallistuu pääministeri Kataisen ja ulkomaankauppaministeri Stubbin tapaamiseen Brasilian tiede- ja teknologiaministeri Marco Antonio Raupp kanssa.
– Mahdollisuudet kehittää yhteistyötä Brasilian suuntaan ovat hyvät. Tästä voivat hyötyä toiminta-alueemme yritykset ja tietysti HAMK itse, toteaa Pertti Puusaari.

Matkan aikana on jo käyty keskusteluja HAMKin ja muiden toimijoiden yhteistyöstä Brasiliassa. Sekä Räikkönen ja Puusaari toteavat, että mukana on poikkeuksellisen suuri joukko Brasiliasta kiinnostuneita tahoja, joiden kanssa verkostoituminen on nyt mahdollista.

– Tämä muodostaa hyvän pohjan oman alueemme kehittämiselle.  Pitkällä tähtäimellä tästä haetaan hyötyä sekä HAMKin, että toiminta-alueemme yritysten kehittymiselle yhteistyössä kaikkien keskeisten alueen toimijoiden kanssa, Puusaari kuvaa.

Lisätietoja
vararehtori Pertti Puusaari, p. 03 646 4220 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
kansainvälisten asioiden päällikkö Marja Räikkönen, p. 03 646 4401 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi
(Molemmat ovat parhaiten tavoitettavissa palattuaan Suomeen. Matka päättyy 17.2.)

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs