Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » EU-vaalien alla naisjärjestöt muistuttavat: Sukupuolten tasainen edustus tukee demokratiaa ja rauhaa

NYTKIS ry

EU-vaalien alla naisjärjestöt muistuttavat: Sukupuolten tasainen edustus tukee demokratiaa ja rauhaa

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 12:03
Julkaisija: NYTKIS ry

 

Viime aikoina Euroopan unioni on ollut paljon esillä Euroopan talouskriisin yhteydessä. Ukrainan tuore tilanne muistuttaa meitä siitä, että EU:lla on mitä tärkein rooli rauhan edistäjänä.


Naisjärjestöt yhteisyössä NYTKIS ry:n kevätkokous haluaa muistuttaa, että Euroopan parlamentin vaalien alla on tärkeää nähdä naisten rooli rauhantyössä ja demokratian edistämisessä. Demokraattisissa yhteisöissä sukupuolet jakavat poliittisen päätöksenteon tasaisesti. Nykyiseen Euroopan parlamenttiin valituista 65 % oli miehiä ja 35% naisia. Nytkisin ja eurooppalaisten naisjärjestöjen tavoitteena on 50% miehiä ja 50 % naisia.


Äänestä naista, tue rauhaa ja demokratiaa!

 

Lisätietoja: pääsihteeri Johanna Pakkanen: +358 50 469 6242, johanna.pakkanen@nytkis.org, www.nytkis.org
Ks. myös: http://paritydemocracy.eu/

Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on yhteiskunnallinen järjestö, johon kuuluvat eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden naisjärjestöt sekä Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry ja Suomen Naistutkimuksen Seura ry.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs