Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Ellen Johnson Sirleaf innoitti Naisten Pankin perustajia

Naisten Pankki

Ellen Johnson Sirleaf innoitti Naisten Pankin perustajia

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2011 klo 15:05
Julkaisija: Naisten Pankki

Kirkon Ulkomaanavun Naisten Pankin perustajajäsenet tapasivat Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Ellen Johnson Sirleafin Liberiassa tammikuussa 2007 vuosi sen jälkeen, kun hänestä oli tullut ensimmäinen Liberian ja samalla koko Afrikan demokraattisesti valittu naispresidentti.

”Oli hienoa saada tavata Ellen Johnson Sirleaf. Liberian sisällissodan päättymisestä oli kulunut vasta vähän aikaa ja maa oli jonkinlaisessa välitilassa. Siitä huolimatta Ellen Johnson Sirleaf oli saanut luotua toivoa ihmisiin. Hän pyysi myös meitä välittämään toivon sanomaa. Hän toimi innoittajana Naisten Pankin perustamiselle”, matkalla mukana ollut ja Naisten Pankin perustajajäseniin kuuluva toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen kertoo. Hän toimii nykyään myös Kirkon Ulkomaanavun hallituksen puheenjohtajana.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen oli myös mukana tapaamassa Ellen Johnson Sirleafia vuonna 2007. Hän korostaa kaikkien kolmen rauhanpalkinnon saaneen naisen, Ellen Johnson Sirleafin, Leymah Gboween ja Tawakkul Karmanin panosta omissa yhteiskunnissaan.

”Nämä naiset ovat minulle esikuvia siinä, miten yhdenkin ihmisen toiminta voi olla ratkaisevaa rauhan saavuttamisessa. Palkinto on tunnustus laajemminkin Afrikan ja Lähi-idän naisille, jotka kohtaamastaan vähättelystä ja syrjinnästä huolimatta ovat saanet aikaan uuden mahdollisuuden kokonaisille kansakunnille”, Pentikäinen toteaa.  

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, p. 040 5313514

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Kyrkans Utlandshjälp är Finlands största utvecklingssamarbetsorganisation och näst störst inom katastrofhjälp.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs