Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Ecofin-neuvostossa keskustellaan EU:n talouskasvusta ja työllisyydestä

Valtiovarainministeriö

Ecofin-neuvostossa keskustellaan EU:n talouskasvusta ja työllisyydestä

Tiedote.
Julkaistu: 04.07.2014 klo 12:23
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Euroopan unionin valtiovarainministerit kokoontuvat Ecofin-neuvoston tapaamiseen Brysseliin 8. heinäkuuta. Kokouksessa tarkastellaan kasvuun tähtäävän Eurooppa 2020 –strategian etenemistä. Neuvostoa edeltävänä päivänä on euromaiden ministerien kokous. Suomea kokouksissa edustaa valtiovarainministeri Antti Rinne.

Euroryhmälle annetaan tilannekatsaus pankkiunionista. Ministereille kerrotaan myös Kreikan sopeutusohjelman tämänhetkisestä vaiheesta sekä Liettuan eurojäsenyyden valmisteluista. Lisäksi euromaiden ministerit vaihtavat näkemyksiä työhön kohdistuvan verokiilan pienentämisestä.

Eurooppa 2020 –strategian väliarvio

Komissio julkaisi älykkääseen, kestävään ja osallistavaan kasvuun tähtäävän kasvustrategian vuonna 2010. Strategia tukee muun muassa rakenneuudistuksia ja kannustaa investointeihin. Neuvosto käy nyt periaatekeskustelun sen väliarviosta. Suomi pitää hyödyllisenä, että strategia toimeenpanoa arvioidaan ensimmäisten vuosien tulosten pohjalta.

Italian puheenjohtajuuskauden työohjelma

Italia aloitti heinäkuun alussa EU-puheenjohtajuuskautensa. Valtiovarainministerit saavat neuvoston kokouksessa katsauksen seuraavan puolen vuoden työohjelmasta. Italian tärkeimpiä tavoitteita on kautensa aikana vauhdittaa EU:n talouskasvua ja luoda alueelle lisää työpaikkoja. Suomi tukee Italian puheenjohtajuustavoitteita, erityisesti talouskasvun ja työllisyyden osalta.

Pankkiunionin vakausmaksujen säädösvalmistelu

Pankkiunionimaiden luottolaitokset kerryttävät EU:n yhteistä kriisinratkaisurahastoa ja vastaavat EU:n kriisinratkaisuneuvoston hallintokulujen kattamisesta. Komission on määrä hyväksyä tätä koskevat säädösesitykset ensi syksynä. Ecofin-neuvosto saa kokouksessa tilannekatsauksen valmistelun etenemisestä.  Suomi pitää tärkeänä, että vakausmaksuja koskevissa säädöksissä turvataan mahdollisimman pitkälle luottolaitosten tasapuolinen kohtelu yhteismarkkinoilla.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Susanna Ikonen, puh. 040 673 6818

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs