Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Benchlearningiä teollistumisen kehdossa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Benchlearningiä teollistumisen kehdossa

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2013 klo 14:51
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Wicked Problems -projektin viimeinen benchlearning-matka suuntautui University of Manchesteriin. Kestävän kehityksen opetus ja yrittäjyyden edistäminen edellyttävät monialaisia toteutuksia ja vapaavalintaisuutta. On suunnattava katse myös korkeakoulun suuriin päämääriin. Millaista maailmaa ja miten opiskelijamme rakentavat?

Wicked World -seminaarin vierailevat puhujat esittäytyvät videolla

Kouvolan Kasarminmäellä syyskuun 26.-27. päivä järjestettävä Wicked World on ensimmäinen kansainvälinen seminaari kiperien ongelmien kohtaamisesta monikulttuurisessa työelämässä ja niiden vaikutuksesta korkeakoulutukseen. Seminaaritietojen lisäksi vierailevien puhujien videoesittelyt ovat katsottavissa englanniksi osoitteesta www.kyamk.fi/wickedworld.

Havaintoja ja kokemuksia Manchesteristä

Projektin viimeinen benchlearning-matka kohdistui University of Manchesteriin. Tutustuimme yliopiston monitieteisiin kestävän kehityksen moduuleihin ja humanitäärisen avun kursseihin sekä yrittäjyyden edistämiseen liittyviin koulutusratkaisuihin. Ilman monitieteistä yhteistyötä opetuksessa mikään näistä teemoista ei edisty mielekkäästi. Tieteidenalojen rajat näkyivät kuitenkin selvästi suuressa yliopistossa, ja monialaiset kurssitoteutukset perustuvat lähinnä opiskelijan vapaaehtoisiin valintoihin. Mutta ainakin kestävä kehitys kiinnosti Manchesterin hyvin monikulttuurista opiskelijajoukkoa.

Kestävä kehitys oli vahva teema tutkimuksessa ja yritysten kanssa tehtävä tutkimustyö tapahtuukin juuri tutkimusryhmissä. Kestävää kehitystä tutkitaan kolmesta näkökulmasta: kestävä kulutus, kestävät teknologiat ja ilmastonmuutos. Opetukseen näistä siivilöityy uutta isoissa opetusryhmissä pienryhmien fasilitaattoreina toimivien tohtorikoulutettavien ja loppuarviointeihin osallistuvien tutkijoiden kautta.

Keskustelimme myös paljon kiperiä ongelmia ja ongelmaperustaista oppimista soveltavien oppimisprosessien virtualisoinnista ja master-tasoisesta projektijohtamisen koulutuksesta. KYAMK:n YAMK-ohjelmien ja University of Manchesterin työn ohessa suoritettavan Master in Project Management -ohjelman välillä on mielenkiintoisia yhteistyömahdollisuuksia.

Ohjelmassa oli myös projektipäällikkö Ari Lindemanin esitys Manchester Business School Seminar Series:ssä. Monitieteisen tutkimuksen kriittistä potentiaalia käsittelevä esitelmä avasi uusia ovia kuulijoina olleissa tohtorikoulutettavissa. Esimerkiksi organisaatiotutkimuksen ja terveysjohtamisen yhteyksiä tulisi ehdottomasti lisätä. Jäi vaikutelma, että monialaista lähestymistapaa edelleen kehittämällä KYAMK:n YAMK-koulutuksessa on saavutettavissa sellaista jota monessa maisteritason koulutuksessa ja tutkimus- ja kehitysyhteistyössä ei ole.

Benchlearning-ryhmään jätti erityisen vaikutuksen kaikkien tapaamiemme lehtoreiden ja professoreiden intohimo asiaansa - ikään kuin mikään maailmassa ei olisi tärkeämpää kuin minun juttuni ja aina löytyy uutta opittavaa! Myös oman opetustoiminnan tutkiminen oli monella kiinteä osa työtä.

Yhteenvetona Manchesteristä: Lisää inhimoa, kehittävää tutkimuksellisuutta ja monialaista opetusta ainakin suurempia visioita tavoittelevissa teemoissa kuten kestävä kehitys ja yrittäjyys.

Wicked problems -projekti on 2012–2013 toteutettava projekti ylemmän ammattikorkeakouluopetuksen ja siihen kytkeytyvän tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytänteiden kehittämiseksi kansainvälisten benchlearning-kumppaneiden kanssa. Hankkeen rahoittaa pääasiassa Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Ari Lindeman
p. 044 702 8225
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Projektin nettisivut: www.kyamk.fi/wickedproblems

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs