Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Avun kirous 20.1.: debatissa Matti Kääriäinen, Pekka Haavisto & Simon Elo

Into Kustannus

Avun kirous 20.1.: debatissa Matti Kääriäinen, Pekka Haavisto & Simon Elo

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 13:03
Julkaisija: Into Kustannus

Ulkoasiainneuvos Matti Kääräisen virallista kehitysyhteistyötä ravisteleva tietokirja KEHITYSAVUN KIROUS julkistetaan

tiistaina 20.1.2015 kello 15:30 Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki).

Kääriäinen johdattelee kirjaansa klo 15:30 alkaen, keskusteluun kello 16–17 osallistuvat kansanedustaja Pekka Haavisto ja Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.  

Kehitysavun antaminen köyhille maille ei ole johtanut niihin tavoitteisiin, jotka sille alun perin asetettiin. Äärimmäinen köyhyys on häviämässä lähinnä sellaisissa maissa, joille kehitysapua ei ole annettu – vaikka virallisesti toista väitetäänkin.

Monissa maissa kehitysapu tukee paikallista eliittiä, ei demokratisoitumista. Kaiken kukkuraksi kehitysmaista karkaa pääomia lähes kymmenen kertaa kehitysavun verran, monikansalliset yritykset kiertävät veroja ja veroparatiiseihin kertyy tuhansia miljardeja euroja. Mitä olisi tehtävä? Edes kehitysavun ammattilaiset eivät tiedä, kuka kehitysapulaivaa ohjaa ja mihin suuntaan.

Köyhiä maita ei pidä kuitenkaan jättää oman onnensa nojaan, vaan maailmanlaajuisiin ongelmiin pitää tarttua päättäväisesti eriarvoisuuden pysäyttämiseksi. Suurin ongelma ei ole äärimmäinen köyhyys vaan äärimmäinen rikkaus.

Eläkkeelle siirtynyt suurlähettiläs ja pitkäaikainen kehitysyhteistyön virkamies Matti Kääriäinen kirjoittaa kehitysapubisneksen karusta todellisuudesta juhlapuheiden takana. Siinä todellisuudessa rikkaat maat ovat antavinaan apua ja kehitysmaiden eliitti on ottavinaan sitä vastaan. Osansa saavat myös suomalaispoliitikot. Kirja sisältää muun muassa katkelman Kääriäisen Mosambikin-komennuksensa jälkeen laatimasta loppuraportista, jossa hän ehdottaa oman asemapaikkansa lakkauttamista.

"Tärkeä ja harvinainen teksti." – emeritusprofessori Juhani Koponen, kehitysmaatutkimus

Kääriäinen Matti: Kehitysavun kirous
Into-tieto, ISBN: 978-952-264-361-2, 180 sivua
Painokelpoinen kansikuva

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
www.intokustannus.fi/kirja/kehitysavun_kirous
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, 050 4362170


Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs