Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Amnestyn ja SASKin vetoomuskampanja ay-oikeuksien puolesta käynnistyi

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK Ry

Amnestyn ja SASKin vetoomuskampanja ay-oikeuksien puolesta käynnistyi

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2013 klo 14:08
Julkaisija: Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK Ry

Amnesty Internationalin Suomen osasto ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK aloittivat maanantaina vetoomuskampanjan, jossa muistutetaan, että ay-oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa www.ay-oikeudet.fi.

Ay-oikeudet.fi -kampanjan kärkenä on tänä vuonna Kolumbia. Kolumbialaisia ay-aktiiveja ja ihmisoikeuspuolustajia tapetaan ja uhkaillaan ihmisoikeuksien puolesta tekemänsä työn takia.

Kolumbia on ammattiyhdistysaktiivien murhatilastojen kärkimaita. Vuoden 2012 aikana Kolumbiassa tapettiin kymmeniä ammattiyhdistysten jäseniä.

Kampanjan nettisivulla www.ay-oikeudet.fi oleva vetoomus on kohdistettu maan presidentille Juan Manuel Santosille. Vetoomuksessa vaaditaan, että presidentti toteuttaa hallituksensa lupauksen estää ammatiyhdistysaktiiveihin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset.

- Mielestämme Kolumbian hallituksen tulee ryhtyä tehokkaampiin toimiin uhattujen ammattiyhdistysaktiivien ja ihmisoikeuspuolustajien suojelemiseksi, heidän omien toiveidensa mukaisesti, SASKin viestintäpäällikkö (vt.) Aleksi Vienonen sanoo.

Vetoomuksessa vaaditaan maan hallitusta myös varmistamaan, että ammattiyhdistysaktiiveja ja ihmisoikeuspuolustajia vastaan tehdyt ihmisoikeusloukkaukset tutkitaan riippumattomasti ja perusteellisesti ja rikoksiin syyllistyneet tuodaan oikeuteen.

Vetoomuskampanja päättyy sunnuntaina 2. kesäkuuta.

Lisätietoja kampanjasta antavat:

Amnesty Internationalin Suomen osaston maakohtaisen työn asiantuntija Anu Tuukkanen, p 040 833 0485, sekä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASKin vt. viestintäpäällikkö Aleksi Vienonen, p. 044 775 1041.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK on suomalaisen ay-liikkeen kehitysyhteistyöjärjestö, jonka hankkeiden kautta kehittyvien maiden ammattiliittoja autetaan vahvistamaan verkostojaan, parantamaan osaamistaan ja puolustamaan tehokkaammin jäsentensä oikeuksia. Verkkosivut: www.sask.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs