Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » 19.5. Armon horisontit: Huomisen luterilaisuus -kirjan julkistamistilaisuus, Helsinki

Kirkon tiedotuskeskus

19.5. Armon horisontit: Huomisen luterilaisuus -kirjan julkistamistilaisuus, Helsinki

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 10:57
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Armon horisontit: Huomisen luterilaisuus -kirjan julkistamistilaisuus on torstaina 19.5. kello 9 Kirkon talossa, Mikael-sali, Eteläranta 8.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiään kirkon uudistamiseksi. Saksalaisen munkin teologisista teeseistä käynnistyi prosessi, joka ulotti vaikutuksensa myös Pohjolaan. Reformaation merkkivuoden 2017 alla julkaistavassa artikkelikokoelmassa Armon horisontit: Huomisen luterilaisuus pohditaan kriittisesti Lutherin perintöä muuttuneessa maailmassa.

Kirjan yhdeksän artikkelin kirjoittajat ovat eturivin tutkijoita. He nostavat esille kysymyksiä, joita luterilaiset reformaattorit eivät tunteneet, mutta jotka ovat meille ajankohtaisia. Onko luterilaisella reformaatiolla mitään sanottavaa oman aikamme haasteiden edessä?

Arkkipiispa Kari Mäkinen avaa tilaisuuden. Kirjan toimittaneet piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen ja teologinen sihteeri Anna-Kaisa Inkala esittelevät kirjan. Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen ja historioitsija Teemu Keskisarja kommentoivat kirjaa.

Ilmoittautumiset: Tuija Helenelund
Kirjan lehdistökappaleet: Marja-Liisa Saraste

Lisätiedot:
Jyri Komulainen, p. 040 142 5189
Anna-Kaisa Inkala, p. 050 380 3270

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs