Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Yritysmaailma tutuksi opiskelijoille kummiyritysten kautta

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yritysmaailma tutuksi opiskelijoille kummiyritysten kautta

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2013 klo 15:22
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

YritysPro-opintokonaisuus järjestettiin Hämeen ammattikorkeakoulussa ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2012–2013. Kyseessä on liiketalouden ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille suunnattu kokonaisuus, jossa opiskelijaryhmä hankkii itselleen lukuvuoden alussa kummiyrityksen, jolle ryhmät tekevät vuoden aikana eri opintojaksoilla projektitöitä.

Kokonaisuuden päätös eli tulosseminaari järjestettiin perjantaina 26.4. Seminaariin kokoontuivat opiskelijaryhmät, opintokokonaisuuden opettajat sekä yritysten edustajat tarkastelemaan opiskelijoiden lopputuotoksia. Opintokokonaisuuden aikana opiskelijat ovat päässeet tutustumaan yritystoiminnan useisiin osa-alueisiin, kuten rahoitukseen sekä markkinointiin. Kummiyritysten joukossa oli mukana eri paikkakuntien yrityksiä, mutta myös yritysten kokoluokat sekä toimialat olivat hyvin moninaisia. Näin opiskelijat pääsevät heti opintojensa alussa hahmottamaan erilaisten yritysten liiketoimintaan liittyviä kokonaisuuksia.

Paluu yrittäjyyden ruohonjuuritasolle

Autiotalot LKV:n toimitusjohtaja Petri Autio lähti YritysPro-kokonaisuuteen mukaan aivan sattumalta. – Itse asiassa juuri matkalla tänne pohdin, kuinka ajauduinkaan mukaan tähän projektiin. Minulle entuudestaan tuntemattomat opiskelijat ottivat yhteyttä ja kertoivat projektista, jonka seurauksena päätin lähteä mukaan, kertoo Autio.

– Projekti antoi paljon myös yrittäjälle, sillä oli hyvä itsekin palata välillä tutkiskelemaan omaa yritystoimintaansa aivan perusteista lähtien. Tätä ei tulisi välttämättä muutoin tehtyä muiden yrityskiireiden ohessa.

Aution mukaan projekti on ollut oikein mukava kokonaisuus, ja hänestä on ollut hienoa, että nuoret opiskelijat ovat päässeet hankkimaan tietoa yrittäjän arjesta konkreettista kautta.

Hyvää verkostoitumista ja monipuolista oppimista

YritysPro-opintokokonaisuuteen osallistuneet opiskelijat Risto Järvinen ja Karri Hyvönen kertoivat olleensa mielellään mukana kokonaisuudessa.

– Tällaisessa opintokokonaisuudessa pääsee yhdistämään hienosti teorialuennot opintojaksoilla ja asioihin käytännön tutustumisen kummiyritysten kautta. Idea on siis oikein toimiva ja olemme saaneet hyvää palautetta myös kummiyrityksiltämme, Järvinen ja Hyvönen toteavat.

Hämeen ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelman lehtori Vesa Tuomela pitää kokonaisuutta myös erittäin onnistuneena.

– Oli hienoa huomata tulosseminaarin yhteydessä, kuinka paljon opiskelijat olivat panostaneet omiin esityksiinsä sisällön ja koko kokonaisuuden osalta. Tulosseminaari olikin rakennettu oikeiden yritysmaailman seminaarien tyyliin. Opiskelijaryhmille oli annettu tiukat aikataulut, jonka puitteissa asiat tuli esittää kaikki suunnitellut asiat. Esitysten päätyttyä opiskelijaryhmät kommentoivat esityksiä, mutta arvokasta palautetta sai myös suoraan yrityksien edustajilta, kertoo Tuomela.

Tuomela muistuttaa myös, että kehitettävää toki löytyy aina. Kyseessä oli ensimmäinen YritysPro-toteutus ja saatujen palautteiden sekä omien kokemusten perusteella opintokokonaisuutta kehitetään koko ajan eteenpäin.

Lisätietoja YritysPro-opintokokonaisuudesta:
HAMK Business Point
Jukka Raitanen, työelämäpalvelukoordinaattori, etunimi.sukunimi@hamk.fi, (03) 646 6666
Vesa Tuomela, kehittämispäällikkö, etunimi.sukunimi@hamk.fi, (03) 646 2676

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs