Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Yrityskohtaisen palkkapolitiikan edellytykset paranivat

Teknologiateollisuus ry

Yrityskohtaisen palkkapolitiikan edellytykset paranivat

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2013 klo 09:41
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Varatoimitusjohtaja Risto Alanko kutsuu Teknologiateollisuuden sidosryhmälehden Vision haastattelussa kasvu- ja työllisyyssopimusta hybridisopimukseksi, koska lähinnä kustannustasosta sovittiin keskitetysti läpi koko työmarkkinakentän. Lisäksi sopimuksessa kehotettiin toimialakohtaisesti tarkastelemaan seikkoja, jotka lisäisivät yritystason joustavuutta.

Teknologiateollisuudessa näitä sopimusmuutoksia saatiin aikaiseksi, koska työnantaja- ja työntekijäjärjestöt olivat valmistautuneet normaaleihin neuvotteluihin jo keväällä ja toivat omat agendansa neuvottelupöytään jo kesällä. Muilla aloilla ei valitettavasti joustavuuden lisääminen juuri edistynyt, kun ennakkovalmistelut puuttuivat.

Alanko korostaa Vision haastattelussa, että Teknologiateollisuuden sopimuksilla luotiin yrityskohtaiselle palkkapolitiikalle ja vapaasti paikallisesti sovittavalle palkkaratkaisulle aiempaa paremmat edellytykset. Nyt teknologiateollisuudessa palkkaratkaisusta neuvotellaan ensisijaisesti yritystasolla. Se antaa mahdollisuuden yritysten tilanteen huomioimiseen.

Leinovalun toimitusjohtaja Liisa Leino uskoo, että moderni ammattiyhdistysliike kannustaisi yrityskohtaisuuden lisäämiseen, koska se on kaikkien etu.

Leino uskoo Vision haastattelussa, että silloin yritykset pysyisivät paremmin Suomessa ja ihmisillä olisi töitä. Mitä enemmän toimintaa määrätään jostain kauempaa, kollektiivisesti, sitä vaikeampaa yritysten on toimia.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Vesa Vihriälä toteaa Vision Myytinmurtaja-palstalla, ettei menosopeutusta voida enää välttää. Ilman sitä ajaudumme tilanteeseen, jossa on tehtävä hyvinkin radikaaleja leikkauksia. Silloin leikkauksilla olisi merkittävästi suurempi vaikutus hyvinvointiyhteiskunnan palveluihin kuin nyt tehtävällä sopeutuksella.

Visio on luettavissa: http://www.teknologiateollisuus.fi/fi/visio/

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs