Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Yli 300 kansainvälistä vierasta ympäri maailmaa Taitaja2014-tapahtumassa

Koulutuskeskus Salpaus

Yli 300 kansainvälistä vierasta ympäri maailmaa Taitaja2014-tapahtumassa

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2014 klo 12:28
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Taitaja2014-tapahtumaan Lahdessa osallistuu ennätysmäärä kansainvälisiä kilpailijoita, 34. Myös tapahtuman keskiviikkona järjestetty kansainvälinen seminaari veti vieraita yli odotusten, lähes 300 opetusalan asiantuntijaa. Ulkomaisista delegaatioista pääosa on paikalla koko tapahtuman ajan tutustumassa tapahtumajärjestelyihin ja suomalaiseen koulutusjärjestelmään.

Kansainväliset kilpailijat tulevat pääosin Euroopan maista; eniten Virosta ja Venäjältä sekä Ranskasta, jossa järjestetään lokakuussa EuroSkills-kisat. Seminaarivieraita tulee kauempaakin, suurimmat delegaatiot Brasiliasta, Egyptistä ja Kazakstanista.

Vieraiden suuri määrä kertoo kiinnostuksesta sekä Suomen koulutusjärjestelmää kohtaan että halusta ottaa oppia Taitaja- eli Skills-kisojen järjestelyissä. Egyptiläiset keräävät Lahdessa kokemuksia teknologian, painoviestinnän ja kone- ja metallipuolen lajeista järjestääkseen maan ensimmäiset ammattitaitokisat.


Opintomatka kilpailijoille ja valmentajille


Hollantilaisten valmentajien, Piet Hovingin ja Henny Hoppenbrouwersin, opiskelijat kilpailevat sähköasennuksessa ja putkiasennuksessa. Matka on myös opettajille opintomatka, jonka aikana tutkitaan tarkkaan koulutussysteemien eroja eri maissa. Toinen tärkeä asia on keskustella ammattitaitokilpailujen harjoittelusta ja ikärajoista.


– Henkilökohtaisesti on helpompi keskustella kuin jälkikäteen internetissä. Toivomme mahdollisimman monia mielipiteitä kisojen esitehtävistä, ikärajoista ja siitä, millaista tekniikkaa käytetään, Hoving kertoo esimerkkejä.


Taitaja2014-kisojen kansainvälinen koordinaattori Matti Haapanen seuraa myös tarkasti keskustelua oppisopimuskoulutuksen ja kouluperustaisen ammattikoulutuksen tasoeroista. Vielä isompia ovat kysymykset siitä, ketkä ylipäänsä saavat koulutusta.


– Esimerkiksi Saudi-Arabian edustaja kertoi, että koulutukseen päässeillä on heidän maassaan varsin hyvät opiskeluolot. Suuri osa ikäluokasta jää kuitenkin ulkopuolelle.


Ammattikoulutuksen työelämälähtöisyys kiinnostaa


Aamun seminaarin päätehtävä oli antaa mahdollisimman monipuolinen kuva ammattikoulutuksen työelämälähtöisyydestä. Suomalaisten lisäksi kuultiin asiantuntijaluentoja mm. Singaporesta ja Hollannista ja Euroopan komissiosta.


- Kansainvälisten osallistujien määrä yllätti kaikki ja kertoo suomalaisen ammatillisen koulutuksen vetovoimasta. Haluamme myös kuunnella muita ja hakea jaettavaa puolin ja toisin. Samalla edistämme koulutusvientiä yhteistyössä suomalaisten kumppanien kanssa, uskoo kansainvälisten asioiden suunnittelija Ulla Pantsar Koulutuskeskus Salpauksesta.


Suuret delegaatiot mm. Valko-Venäjältä ja Brasiliasta tutkivat tarkkaan myös suomalaisten tapaa järjestää ammattitaidon kisoja. 190 osallistujaa on ilmoittautunut opastetuille kierroksille kisa-alueella.


– Työvaltainen oppiminen on tärkein porkkana, lisäksi osallistujia kiinnostavat mm. kestävä kehitys Taitaja-kisoissa ja Lahdessa, Pantsar kertoo.

Lisätietoja:

Marjaana Keskitalo
Taitaja2014 markkinointi- ja viestintävastaava
puh. 044 7081470
marjaana.keskitalo@salpaus.fi

www.taitaja2014.fi 

 

Finalistien oppilaitokset ja tietoja kotipaikkakunnista
 

Taitaja2014-kuvapankki
 

Taustamateriaalia ja tärppejä jutuntekoon
 

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma.  Taitaja2014 järjestetään Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Tapahtumassa noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista 44 eri lajissa oikeata työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Samalla käydään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun ysiluokkalaisille. Taitaja2014-tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sinne odotetaan noin 40 000 kävijää. Tapahtuman järjestää Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneineen. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs