Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Yhteistyöllä kärkipaikka digimarkkinoilla

Mekiwi Oy

Yhteistyöllä kärkipaikka digimarkkinoilla

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 10:06
Julkaisija: Mekiwi Oy

Kansainvälisillä digimarkkinoilla kilpailuetua yhteistyöstä

Ohjelmistoalan yritykset voivat saavuttaa merkittävää kilpailuetua yhteistyöhön perustuvalla liiketoimintamallilla. Avaintekijät ovat tehokkuus ja ajoitus.

Oululaisyritysten välisellä kumppaniyhteistyöllä on luotu maailman ensimmäinen digitaalinen peliympäristö, joka kuvaa luotettavasti työhyvinvoinnin ja tuottavuuden välistä suhdetta. Tuottava Esimies -simulaatiopeli on käytännöllinen työkalu johtamisen tueksi sekä esimiesten kouluttamiseen. Ensimmäisiä pelin käyttäjiä ovat asiantuntijoiden ja esimiesten ammattijärjestö Specia sekä suomalaisen lentoasemaverkoston ylläpitäjä ja kehittäjä Finavia. Kansainvälisille markkinoille peli tullaan viemään nimellä “The Best Boss”.

Ketteryydellä kärkeen

Simulaatiopelin takana on pelillisiin oppimisratkaisuihin keskittynyt oululainen yritys PlayGain. Sisältö perustuu toimitusjohtaja, tutkija Marko Kestin Lapin Yliopistossa tekemään kymmenvuotiseen tutkimustyöhön. Pelin kehittämiseen kumppaniksi valikoitui oululainen digitoimisto MeKiwi. MeKiwi sitoutui projektiin sekä sijoittajana että teknisenä kumppanina.

Kun luodaan tieteelliseen teoriaan perustuvaa arjen työkalua, kehitystyöhön tarvittava panostus on merkittävä. Marko Kesti paljastaa, että ilman toimivaa kumppaniyhteistyötä yrityksen perustaminen olisi viivästynyt tai saattanut jäädä jopa kokonaan toteutumatta.

-Sijoittajia ja alihankkijoita oli kyllä saatavilla, mutta perinteinen alihankintaan perustuva toimintatapa olisi ollut liian hidasta. Mahdollisesti kehitystyö olisi myös jäänyt suppeammaksi, olettaa Marko Kesti. MeKiwin innostus hyötypeliliiketoiminnan kehittämiseen, yrityksestä löytyvä tekninen osaaminen ja vakuuttavat sijoittajat mahdollistivat PlayGainin vaatimusten mukaisen kehitystyön aloittamisen.

Yhteistyön suurimmaksi eduksi Marko Kesti linjaa toimintakulttuurin, jota hän kuvaa ketteräksi. Kesti itse kommunikoi suoraan MeKiwin työryhmän kanssa tarpeen mukaan. Korjausliikkeet ja parannukset pannaan toimeen välittömästi. Näin Tuottava Esimies -simulaatiopelin ensimmäinen versio on saatu jo vuodessa markkinoille. Kesti arvioi, että ilman kumppanuuteen perustuvaa liiketoimintamallia tämä ei olisi onnistunut.

- Normaalioloissa tieteellisen tutkimuksen tuominen tuotteena käytäntöön vie ainakin viisi vuotta.

Tehokkuuden monet hyödyt

Digitaalisen tuotteen julkaisemisessa ajoitus on jopa ratkaisevassa asemassa markkinoilla menestymisen kannalta. Yhteistyömallin ansiosta tuotekehitystä voidaan tehdä leveällä rintamalla ja silti edetä nopeasti. Tämä on kilpailuetu.

Tehokkuus tuotekehityksessä on tehokkuutta myös taloudessa. Vuosi sitten perustettu PlayGain Oy rahoittaa toimintansa jo täysin omalla pääomalla ja asiakasrahoituksella. Myös kumppaniyritys MeKiwi on tyytyväinen.

Kumppanuusmallin toteuttaminen on osa MeKiwin liiketoimintastrategiaa. Miksi MeKiwi on poikennut valtavirrasta ja lähtenyt kehittämään tällaista yhteistyömallia?

- Meillä haetaan menestystä pitkällä tähtäimellä, MeKiwin toimitusjohtaja Jani Kaipainen linjaa. Jokaisesta kansainvälisillä markkinoilla menestyneestä tuotteesta hyötyy koko suomalainen ohjelmistoala. Onnistumiset luovat uusia onnistumisia. Tästä syntyy Suomelle vientituloja ja uusia työpaikkoja. Se on tavoittelemisen arvoista.

Kokeile Tuottava Esimies -simulaatiopelin demoversiota

PlayGain Oy

MeKiwi Oy

 

Lisätietoja:

Jani Kaipainen

Toimitusjohtaja, Mekiwi Oy

+358 50 555 8410

jani.kaipainen@mekiwi.org

www.mekiwi.org

 

Marko Kesti

Toimitusjohtaja, PlayGain Oy

+358 40 717 8006

marko.kesti@playgain.fi

www.playgain.eu 

MeKiwi Oy on oululainen vuonna 2014 perustettu ohjelmistoyritys. Ideana on olla täyden palvelun digitoimisto. MeKiwin päätoimialana ovat ohjelmistot ja mobiilisovellukset, mutta monipuoliset palvelut kattavat muun muassa myös idean konseptoinnin, UI/UX-suunnittelun, graafisen toteutuksen julkaisun, digitaalisen markkinoinnin, ylläpidon ja koulutuksen.

MeKiwin erityisosaamista ovat pelilliset ratkaisut ja hyötypelit. 

Henkilöstömäärä on 10-50.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs