Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » YES- kummiportaali kasvaa kohisten Uudellamaalla

Valtakunnallinen YES ry

YES- kummiportaali kasvaa kohisten Uudellamaalla

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 09:31
Julkaisija: Valtakunnallinen YES ry

YES Kummit eli vapaaehtoiset yrittäjät ja muut työelämän edustajat ovat valmiina tarjoamaan apuaan koulujen työelämäyhteistyössä syksyllä, kun opetus uusien opetussuunnitelmien mukaan käynnistyy. YES Kummit saivat vahvistusta joukkoihinsa Uudenmaan Yrittäjien jäsenistä.

Suomen merkittävimmän yrittäjyyskasvatustoimijan YES-verkoston ylläpitämä kummiportaali yeskummit.fi tarjoaa nyt jo liki 350 asiantuntijaa koulujen työelämäyhteistyön toteuttamiseksi. Uudenmaan Yrittäjien Yrittäjäpankki yhdistettiin YES-kummiportaaliin alkukesällä. Pelkästään Uudellamaalla YES Kummeja on 102.

– Oli järkevää yhdistää voimamme. Nyt Uudellamaalla vapaaehtoiset löytyvät yhdestä paikasta ja voimme tarjota opettajille ja kouluille entistä vaivattomammin työelämän kumppaneita, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Uudenmaan Yrittäjien kehittämispäällikkö Kati Liikanen uskoo, että vapaaehtoistyöhön löytyy jatkossa vielä lisää innostuneita yrittäjiä. 

– Kouluvierailut tuovat positiivista virettä yrittäjillekin. Yrittäjät ovat ylivertaisia innostajia omilla tarinoillaan ja nuoret kuuntelevat tarkalla korvalla heidän neuvojaan työnhakuun tai vaikkapa asiakaspalvelun perusteisiin, Liikanen sanoo.

Uudet opetussuunnitelmat velvoittavat koulut entistä vahvempaan työelämäyhteistyöhön.

– YES Kummit ovat helppo tapa ottaa ensimmäinen kontakti koulun lähiympäristön elinkeinoelämään. Opetussuunnitelmien mukaan nuorten tulee saada tietoa lähialueen yrityksistä ja elinkeinoelämästä sekä ymmärrystä ja valmiuksia työelämään ja yrittäjyyteen. YES Kummit helpottavat opettajan työtä: opettajan ei itse tarvitse osata ja tietää kaikkea. YES Kummin voi ottaa mukaan paitsi yhteisiin projekteihin ja teemapäiviin, myös ihan tavalliselle oppitunnille, Lehtonen muistuttaa.

Tutustu YES Kummeihin osoitteessa yeskummit.fi.

 

Lisätiedot:

YES Kummit ja haastattelupyynnöt: YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi 

Uudenmaan Yrittäjät: kehittämispäällikkö Kati Liikanen, 050 370 3257, kati.liikanen@uudenmaanyrittajat.fi

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES on yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on opetushenkilöstöä tukemalla vahvistaa lasten ja nuorten elämässä tarvittavien valmiuksien ja taitojen oppimista ja luoda yrittäjämäistä toimintakulttuuria. YES-palveluja ovat opettajien valmennukset, yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen, koulu-yritysyhteistyö sekä Nuori Yrittäjyys ry:n aluepalvelut. YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen. YES toimii ympäri Suomen 17 alueellisen YES:in kautta, joita koordinoi Valtakunnallinen YES ry. Valtakunnallisen YES ry:n jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, OAJ, Perheyritysten liitto sekä MTK. 

YES Kummit

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummit tuovat kouluille tietoa yrittäjyydestä ja työelämästä sekä toimivat esikuvina lapsille ja nuorille työn tekijöinä ja oman alansa ammattilaisina. YES Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työn tekijöihin ja saavat roolimalleja työelä- mään. Kummit ovat yksi keino muuttaa koulua työelämälähtöisemmäksi ja verkottaa opetusta yhteiskuntaan. YES-kummiportaalissa yeskummit.fi koulut voivat ottaa yhteyttä oman alueensa kummeihin ja ehdottaa heille yhteistyötä, kuten kouluvierailua tai yhteistä projektia. Uutuutena nyt myös omaa harjoitusyritystä pyörittävät nuoret voivat suoraan pyytää YES Kummia yrityksensä mentoriksi. Vuonna 2016 YES-kummiportaaliin on rekisteröitynyt jo lähes 350 yrittäjää ja työelämän vapaaehtoista.

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs