Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Vuoden 2014 NY-yritykset palkittiin – paras yritysesittely Padasjoen Lotta Tikkalalla

Koulutuskeskus Salpaus

Vuoden 2014 NY-yritykset palkittiin – paras yritysesittely Padasjoen Lotta Tikkalalla

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2014 klo 16:45
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -loppukilpailu kokosi Kajaaniin 28.–29. huhtikuuta 50 nuorten itse perustamaa NY-yritystä. Yritysideoita löytyi frisbeegolf-kursseista siivouspalveluun ja pelifirmasta itse tehtyyn kosmetiikkaan.

NY Uskalla yrittää -finaalissa tuomaristo valitsi parhaat lukuvuonna 2013–2014 perustetut yritykset toisen asteen ja perusasteen sarjoissa. Toisen asteen parhaaksi yritykseksi valittiin Pönttöpäät NY Ressun lukiosta Helsingistä. Yrityksen liikeideana on myydä itse tehtyjä linnunpönttöjä. Tuomariston vakuutti tapa, jolla yritys loi ideasta toimivan yrityksen ja rakensi sille tarinan, jolla tuotteesta tehdään enemmän kuin esine. Perusasteen yrityksistä parhaaseen sijaan ylsi E.T. UF (Högstadiet i Petalax, Petolahti). Yrityksen liikeideana on myydä kierrätysmateriaalista tehtyjä lyhtyjä ja sytykkeitä. Voitto heltisi persoonallisilla tuotteilla, joissa sisustuselementti yhdistyi kierrätykseen ja käytännöllisyyteen.

Menestystä Päijät-Hämeeseen toi Melody NY, joka palkittiin perusasteen parhaasta yritysesittelystä. Melody NY on Lotta Tikkalan yhden hengen NY-yritys Padasjoen yhtenäiskoulusta. Melody NY tarjoaa tilauksesta klarinettimusiikkia ja laulua erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Ohjelmisto sovitaan asiakkaan toiveiden mukaisesti, ja se voi sisältää sekä klassista että viihteellistä musiikkia.

Finaalissa valittiin myös paras messuosasto (Berg UF), myyjä (Jenni Parpala Kiffel NY:stä), tuote (Powerflat UF:n hiustenmuotoiluvälineiden kuumankestävä suojapussi), palvelu (Kiffel NY:n siivouspalvelu) ja messuväen suosikki (Maitotyttö NY).  

Valokuvat

Liitteenä on kaksi valokuvaa Lotta Tikkalasta. Kuvat: Nuori Yrittäjyys ry

Lisätietoja

NY-yrittäjä Lotta Tikkala, puh. 045 139 0504, lottatikkala@gmail.com, www.melody.omasivu.fi

Heidi Hosiokangas, YES Päijät-Häme aluepäällikkö, puh. 044 708 0650

Sari Mertsalmi, YES Päijät-Häme projektisuunnittelija, puh. 044 708 0846

http://uskallayrittaa.fi/

http://nuoriyrittajyys.fi/

 

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on suunnattu perusasteen 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Ohjelmassa nuoret perustavat oikealla rahalla toimivan miniyrityksen. Nuoret saavat oma-aloitteisesti suunnitella yrityksensä liikeidean sekä toteuttaa sen mukaista yritystoimintaa lukuvuoden ajan. NY-yritys tarjoaa nuorille oppimisympäristön, jossa nuoret oppivat työelämätaitoja, yrittäjämäistä asennetta ja toimintatapaa jo opiskeluaikana ja pääsevät hyödyntämään opittuja taitoja käytännössä. Tänä lukuvuonna NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelma on ollut suositumpi kuin koskaan aiemmin: ohjelmassa on mukana yli 4 000 nuorta ja NY-yrityksiä on perustettu 1 350.

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs