Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Voi hyvin yrittäjä -hankkeesta yrittäjille välineitä työhyvinvointiin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Voi hyvin yrittäjä -hankkeesta yrittäjille välineitä työhyvinvointiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2013 klo 09:28
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun kolmevuotisessa Voi hyvin yrittäjä -hankkeessa pienyrittäjiä autettiin huomaamaan työhyvinvoinnin merkitys. Hyvinvoinnin ja sairauksien ennaltaehkäisyn merkityksen korostaminen on tärkeää, sillä yrittäjät hoitavat terveyttään usein vasta sairastuttuaan. Hankkeessa kuvattiin myös pienyrittäjien arjesta kertova dokumenttielokuva.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on alle 10 työntekijän yrityksiä lähes 250 000 ja yksinyrittäjiä noin 160 000. Näissä yrityksissä työskentelee yhteensä noin 500 000 suomalaista.  Suomen yrityskanta on mikroyritysvaltaista myös jatkossa. Yrittäjien ja heidän työntekijöidensä hyvinvointi, jaksaminen sekä työssä jatkaminen ovat tärkeitä suomalaiselle elinkeinoelämälle.

Kuitenkin yrittäjäjärjestöjen kyselyn perusteella 40 % yrittäjistä aikoo lopettaa yritystoiminnan seuraavan viiden vuoden kuluessa. Etelä-Savossa yrittäjien keski-ikä ja yksinyrittävien lukumäärät ovat korkeammat kuin valtakunnassa keskimäärin. Ikääntyvässä ja muuttotappiovoittoisessa Etelä-Savossa ei ole varaa menettää yrittäjiä eikä heidän työntekijöitään.

Hyvinvoinnista voimaa työhön

Mikkelin ammattikorkeakoulun Voi hyvin yrittäjä -hankkeessa aikana mikro- ja yksinyrittäjiä autettiin huomaamaan ja ymmärtämään työhyvinvoinnin merkitys yrityksen menestymiselle. Yrittäjiä autettiin tunnistamaan työhyvinvoinnin eri osatekijät ja he saivat tietoa työhyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Jokainen hankkeessa mukana ollut ollut yrittäjä kävi muun muassa läpi suunnitellun henkilökohtaisen hyvinvointiprosessin. Hyvinvointia tuettiin myös järjestämällä yrittäjille mahdollisuuksia verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman Voi hyvin yrittäjä - Hyvinvointiohjelma Etelä-Savossa -hankkeen yhteistyökumppaneita olivat Etelä-Savon Yrittäjät ja Työterveyslaitos.

Dokumenttielokuva pienyrittäjän arjesta

Hankkeen toiminnoista ja yrittäjän arjesta kuvattiin dokumenttielokuva ”TYÖTÄ, TYÖTÄ, TYÖTÄ – yrittäjät ja työhyvinvointi”. Elokuvan toivotaan innostavan muitakin yrittäjiä oman työhyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Traileri dokumentista katsottavissa on katsovissa http://www.youtube.com/watch?v=BkscQabZdEg&feature=youtu.be

Tervetuloa kuulemaan hankkeen tuloksista ja katsomaan dokumentti päätösseminaariin 21.11.2013 klo 13.30–19.00 Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampukselle, Kampussali D 117, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli. Päätösseminaari on maksuton.

Seminaarin ohjelma

13:30    Ilmoittautuminen ja kahvit

14.00    Tervetuloa! Koulutusjohtaja Katri Ryttyläinen-Korhonen

14.15    Hyvinvointianalyysi ja yrittäjän palautuminen, Juho Tuppurainen, liiketoimintajohtaja, Firstbeat Technologies Oy

15:00    Työterveyttä ja työhyvinvointia yrittäjälle, Helena Palmgren, kehittämispäällikkö, Työterveyslaitos

16:15    Kommenttipuheenvuorot

17:00    Ruokailu 
                           
18:00    Vanni – kylläkaoppias, lausuntataiteilija Lea Suopelto

18:15    Ensi-ilta

Ihmiset dokumentin takana

”TYÖTÄ, TYÖTÄ, TYÖTÄ – yrittäjät ja työhyvinvointi” dokumentti

Keskustelu

19:00    Tilaisuus päättyy

Ilmoittautumiset seminaariin 14.11.2013 mennessä: voihyvinyrittaja@mamk.fi

Bussikuljetus Savonlinnasta. Lisätiedot kuljetuksesta minna.mannikko@mamk.fi


Lämpimästi tervetuloa!
 

Katri Ryttyläinen-Korhonen
Koulutusjohtaja, terveysalan laitos, Mikkelin ammattikorkeakoulu
p. 040 520 5907
katri.ryttylainen-korhonen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs