Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » VMP LAAJENEE HOIVAPUOLELLE OSTAMALLA ALINA HOIVATIIMIN

VMP LAAJENEE HOIVAPUOLELLE OSTAMALLA ALINA HOIVATIIMIN

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2013 klo 08:45
Julkaisija: VMP

Suomen suurimpiin henkilöstöpalvelualan yrityksiin kuuluva VMP Group ostaa kokonaisvaltaista kotihoitopalvelua tarjoavan Alina Hoivatiimin. Tavoitteena on kasvattaa Alina Hoivatiimistä viidessä vuodessa alansa valtakunnallinen markkinajohtaja.

 

VMP Group hankkii omistukseensa Suomen vanhimpiin kotihoitopalvelun toimijoihin lukeutuvan Alina Hoivatiimin. Kahden naisyrittäjän perustaman Alina Hoivatiimin juuret ulottuvat aina vuoteen 1993. Siihen kuuluvat emoyhtiön lisäksi neljä Franchising-periaatteella toimivaa yritystä Itä-Suomessa.

– Hoivapalvelut ovat VMP:lle uusi strateginen palveluala. Alina Hoivatiimi oli kiinnostava ostokohde, koska sen palvelutarjonta on kilpailijoita selkeästi monipuolisempi. Aliina Hoivatiimi tunnetaan alalla myös edelläkävijyydestään. Se on muun muassa yhdistänyt mobiiliteknologian kotisairaanhoitoon, VMP Groupin hallintojohtaja Ilpo Toivonen kertoo.

Alina Hoivatiimin ketjujohtaja Satu Jäntti on iloinen siitä, että uudeksi omistajaksi saatiin kotimainen perheyritys.

– Alina Hoivatiimi on kehittänyt tarkkaan mietityn ja helposti monistettavan konseptin. Olemme kuitenkin kaivanneet lisäresursseja ketjun laajentamiseen. Vakavaraisen VMP Groupin mukaantulo tarjoaa meille tarvittavia resursseja kasvuun ja mittavaa Franchising- ja rekrytointialan osaamista. Meille on tärkeää, että uusi omistaja on kotimainen ja sitoutuu kehittämään palveluja pitkäjänteisesti ja vastuullisesti, ketjujohtajana jatkava Jäntti korostaa.

 

Uusia hoiva-alan yrittäjiä haetaan kasvukeskuksista

VMP ja Alina Hoivatiimin tavoitteena on kasvattaa ketjusta viidessä vuodessa alansa markkinajohtaja. Uusia yrittäjiä aiotaan houkutella erityisesti maan kasvukeskuksista, kuten pääkaupunkiseudulta, Tampereelta, Turusta ja Oulusta.

– Olemme asettaneet itsellemme kovan mutta realististen kasvustrategian. Tavoitteenamme on laajentaa Alina Hoivatiimin toimipaikkojen määrä nykyisestä neljästä 40:een viidessä vuodessa. Samalla haluamme kymmenkertaistaa liikevaihdon viime vuoden kahdesta miljoonasta 20 miljoonaan, Toivonen kertoo. 

Jäntin mukaan yrityksen kasvutavoitteita tukee kuntien lisääntyvä palvelusetelien käyttö ja ikääntyneiden halu asua omassa kodissaan yhä pidempään. Myös väestörakenteen kehitys lisää kotipalvelujen kysyntää. Tilastokeskuksen ennusteen mukaan 65 vuotta täyttäneiden osuus väestöstä kasvaa nykyisestä 18 prosentista 26 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

– Kuntien ja ikääntyneiden tahto on, että ihmiset pystyvät asumaan kotonaan yhä pidempään. Julkinen sektori ei kuitenkaan kykene huutoon vastaamaan. Tämä avaa merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia yksityiselle sektorille. Toistaiseksi markkinoilla ei ole yhtään valtakunnallista Alina Hoivatiimin kaltaista toimijaa, joka pystyisi tarjoamaan niin koti- ja hoivapalvelut kuin kotisairaanhoidonkin, Jäntti toteaa.

– Uskomme, että Alina Hoivatiimi -yrittäjyys on houkutteleva vaihtoehto terveydenhuollon ammattilaisille. Yrittäjyys voi tarjota heille mahdollisuuden parempaan ansiotasoon ja työn ja vapaa-ajan tasapainoon, Toivonen pohtii.

Alina Hoivatiimi työllisti vuonna 2012 noin 50 työntekijää.

 

Lisätietoja:

Ilpo Toivonen

hallintojohtaja, varatuomari, HHJ

VMP Group / Varamiespalvelu-Group Oy

Maariankatu 6, PL 901

20101 Turku

p. 040 307 5003, sähköposti: ilpo.toivonen@vmp.fi

 

Satu Jäntti

Ketjujohtaja, TtT

Alina Hoivatiimi

p. 044 355 5481, sähköposti: satu.jantti@alinahoivatiimi.fi

Liitetiedostot

VMP Group on Suomen suurimpiin kuuluva ja palvelualueverkostoltaan valtakunnan laajin henkilöstöpalvelualan konserni. Ketjun liikevaihto vuonna 2012 oli 87 miljoonaa euroa. VMP tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman yrityksen liiketoimintaa tukevia ratkaisuja, joihin kuuluvat henkilöstövuokraus- ja rekrytointi-, ulkoistus- ja koulutuspalvelut sekä ulkomaalaisten ammattilaisten välittämiseen erikoistuneet kansainväliset henkilöstöratkaisut. Vuonna 1988 perustettu konserni on suomalaisessa yksityisomistuksessa, ja se haluaa olla mukana kehittämässä työelämän tuottavuutta vastuullisesti kaikilla markkina-alueillaan. VMP Group toimii franchising-periaatteella noin 50 paikkakunnalla Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Konsernilla on ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden välittämiseen erikoistunut toimisto Romaniassa. Vuonna 2012 VMP työllisti lähes 12 000 työntekijää 3 000 asiakasyritykseen. VMP on EK:n alaisen Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n jäsen. www.vmp.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs