Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Vartiointialan neuvottelut keskeytyivät

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Vartiointialan neuvottelut keskeytyivät

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2015 klo 11:24
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Neuvottelut vartiointialan uudesta työehtosopimuksesta keskeytyivät tänään torstaina. Palvelualojen ammattiliitto PAMin sopimusneuvottelijat kritisoivat työnantajia edustavan Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n asennetta.

– PALTAn ylimielinen asenne pienimpiä aloja kohtaan vaikutti siihen, että päädyimme tähän tilanteeseen vartiointialan neuvotteluissa, kuvaa PAMin neuvottelupäällikkö Jyrki Sinkkonen.

Taustalla ovat muun muassa elokuvateatterialan neuvottelut, joita käydään niin ikään PALTAn kanssa. Ne keskeytyivät tiistaina. PALTA ei suostunut kirjaamaan työehtosopimukseen esimerkiksi velvoitetta työvuorolistojen tekemiseen tai luottamushenkilön oikeutta osallistua palkatta PAMin liittokokoukseen.

Sinkkosen mukaan PAMille ei ole ollut missään näistä neuvotteluista kynnyskysymys saada muita aloja korkeampia palkankorotuksia. Päinvastoin kyse on ollut sellaisista työntekijöiden perusoikeuksista, jotka eivät aiheuta kustannuksia, kuten mahdollisuus suunnitella elämäänsä. Ilman työvuorolistoja on vaikea ennakoida tulojaan tai suunnitella muita menojaan.

– PALTA käyttää yleistä taloudellista tilannetta tekosyynä sille, että se kohtelee pienipalkkaisia ja perheellisiä epäoikeudenmukaisesti, Sinkkonen sanoo.

Vartiointialan neuvottelut olivat Sinkkosen mukaan tähän saakka edenneet melko sujuvasti. Esimerkiksi lomapalkoista ei kuitenkaan vielä ole päästy yhteisymmärrykseen.

– Toivon silti, että pystyisimme palaamaan neuvottelupöytään mahdollisimman pian, Sinkkonen lisää.

Vartiointialan nykyinen työehtosopimus on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Lisätietoja:

Jyrki Sinkkonen, neuvottelupäällikkö, 050 359 0769

Työvuorosuunnittelu ei kelpaa elokuvateatterialan työnantajille

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä, joista naisia on 80 prosenttia. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla, kiinteistöpalveluissa tai vartiointialalla. www.pam.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs