Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Vantaan Asuntomessujen taloustoimisto Temporentin siirtokelpoisista moduulijärjestelmistä

Temporent

Vantaan Asuntomessujen taloustoimisto Temporentin siirtokelpoisista moduulijärjestelmistä

Tiedote.
Julkaistu: 10.07.2015 klo 10:52
Julkaisija: Temporent

 

Vuoden 2015 Asuntomessujen taloustoimisto Vantaan Kivistössä on rakennettu ruotsalaisen Temporent Oy:n laadukkaista KUBIK-toimistomoduuleista. Rakennus on vuokrattu messujen ajaksi 10.7.–9.8.2015.

Ruotsissa Temporent on alansa markkinakakkonen. Sen siirrettävä KUBIK-moduuleista rakennettu toimisto on Suomessa ensi kertaa nähtävillä suuressa yleisötapahtumassa.

”Tämä on päänavaus meille tämän tyyppisissä lyhytkestoisissa tapahtumissa Pohjoismaissa. Yleensähän esimerkiksi koulut, päiväkodit ja yritykset vuokraavat siirtotiloja muutamiksi vuosiksi”, sanoo Temporent Oy:n Suomen maajohtaja Frank Blomqvist.

”Asuntomessujen taloustoimistolle esittämät erityisvaatimukset otettiin tarkasti huomioon sujuvan ja turvallisen toiminnan takaamiseksi. Myös it-kaapeloinnin sekä sähköliitäntöjen riittävyys oli erityisen tärkeää”, kertoo Blomqvist.

Asuntomessujen taloustoimisto on rakennettu kahdesta eri moduulista. Tilaa siinä on 56 m2. Suurien ikkunoiden ja reilun huonekorkeuden ansiosta työtilat ovat valoisia ja tilavia. Viilennys tekee työpäivästä miellyttävän ja tehokkaan. Asuntomessujen taloustoimistossa työskentelee päivittäin 8–10 henkilöä.

Rakennuksen puujulkisivu on maalattu okran keltaiseksi. Katto on huopapäällystetty tasakatto. Räystäiden muotoilun ansiosta kattoon saadaan näyttävä ilme.

 Blomqvistin mukaan rakennus istuu hyvin asuntomessujen rakennusmiljööseen ja yleisilmeeseen.

 ”Messujen sulkeuduttua moduulirakennukset puretaan ja siirretään seuraavalle asiakkaalle Porvooseen. Tällöin KUBIK-toimistomoduulien pohjaratkaisu räätälöidään uusiksi asiakkaan tarpeiden mukaisesti”, sanoo Blomqvist.

Temporentin toimistoratkaisut taipuvat moneen

KUBIK on it-sopeutettu eli siinä on valmiit atk-liitännät erilaisille toimistoratkaisuille. KUBIK antaa hyvät muokkausmahdollisuudet erilaisiin pohjaratkaisuihin kuten yksittäisiin toimistohuoneisiin ja avoimiin tiloihin. Kaikki toimiston väliseinät ovat siirrettäviä tai liikuteltavia. Tilat voivat olla jopa kolmessa kerroksessa.

Toimitilaan voidaan rakentaa sosiaalitilat, kokoustilat sekä auditorio, keittiö sekä wc- ja suihkutilat. Vuokratila voidaan yhdistää päärakennukseen käytävällä. Se voidaan rakentaa samanaikaisesti pystytyksen yhteydessä.

Blomqvistin mukaan Temporent-tilojen yksi kilpailuvaltti on tilojen hyvä äänieristys.

”Kun tiloissamme on tehty äänieristysmittauksia, tulokset ovat olleet huimasti parempia kuin kovimmalla kilpailijallamme”, Blomqvist sanoo.

Blomqvistin mukaan esimerkiksi Temporentin toimittamissa koulutiloissa kiinnityspintoina käytettävät takaseinämateriaalit toimivat ääntä vaimentavina elementteinä. Siksi tilojen kaikuäänet ovat muiden ratkaisuja paljon pienemmät.

Temporentin toimitilavuokraus kasvussa

”Siirtokelpoisten tilojen vuokraus on nopea ja kustannustehokas tapa saada tarkoituksenmukaista, väliaikaista tilaa, silloin kun yritys sitä tarvitsee. Tilat ovat asiakkaan käytössä jopa kolmessa – neljässä viikossa”, Blomqvist sanoo.

Ruotsalainen Temporent tuli Suomen markkinoille viime kesänä. Se on Ruotsissa siirtokelpoisten tilojen toiseksi suurin toimittaja. Yritys aikoo kilpailla Suomen markkinoilla olevien toimijoiden kanssa tilojensa monimuotoisuudella, viihtyisyydellä, energiatehokkuudella ja muita paremmalla äänieristyksellä sekä tilojen varustetasolla.

Blomqvistin mukaan ensimmäinen toimintavuosi on ollut kiireinen ja aika pitkälle opintomatka tulevaan.

”Tarjouskanta on iso, mutta päätökset tulevat hitaasti. Erityisesti kuntien ja kaupunkien päätöksentekosykli on yllättänyt. Niissä toimitusajat jäävät todella tiukoiksi, koska ne pakkautuvat yleensä aina kesälle. Tämän takia on jouduttu jäämään pois monesta tarjouskierroksesta”, Blomqvist jatkaa.

Temporentilla on Pohjoismaissa tilaa vuokralla reilut 188 000 neliömetriä, josta Ruotsissa on noin 160 000 neliömetriä. Ruotsissa melkein puolet Temporentin tilavuokrabisneksestä tulee yrityspuolelta. Temporentin markkinaosuus Ruotsissa vuonna 2013 oli 30 prosenttia.

Temporentin vuokratiloja on esimerkiksi toimistokäytössä, ruokasaleina, pukuhuoneina, kauppoina, auditorioina, kirjastoina, vapaa-ajantiloina, yksinkertaisina liikunta- ja voimistelutiloina ja musiikkistudioina.

Kuvalinkki: https://www.dropbox.com/sh/cqxhr29lbxo7c43/AAAVBp8bwql2rxmd63SHdguba?dl=0

Lisätiedot: Frank Blomqvist, Suomen aluejohtaja,Temporent Oy, puh. 0400-840 880, frank.blomqvist@temporent.fi

 

 

Ruotsalainen Temporent on vuokrannut jo vuodesta 1995 siirtokelpoisia moduulirakennuksia tilapäisiä tiloja tarvitseville toimistoille, kouluille ja päiväkodeille. Sillä on tytäryhtiöt Tanskassa ja Norjassa ja kesäkuusta 2014 lähtien myös Suomessa. Pohjoismaiden liikevaihto oli yhteensä noin 34,5 miljoonaa euroa vuonna 2014. Yrityksessä on 38 työntekijää.

 

Temporent Oy on osa Nordic Modular Group AB -yhtiötä, josta Inter Ikea Investment AB omistaa 65 % ja pörssinoteerattu kiinteistöyhtiö Kungsleden AB 35 %.

 

Nordic Modulariin kuuluu lisäksi Flexator AB, jolla on siirtokelpoisia tilaratkaisuja valmistavia tehtaita Ruotsissa. Konserniin kuuluu myös rahoitusyhtiö Nordic Modular Leasing AB ja sen tytäryhtiö Hagtornet Modul AB. www.temporent.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs