Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Valtio-omisteinen OpusCapita jatkaa kotimaisen työn ulosliputusta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Valtio-omisteinen OpusCapita jatkaa kotimaisen työn ulosliputusta

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 14:03
Julkaisija: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Suomen Posti-konserniin kuuluva OpusCapita jatkaa taloushallinnon ja kotimaisen työn ulosliputusta. Viime viikolla yhtiö ilmoitti irtisanomisista Kuopion Finance and Accounting Outsourcing – yksiköstä. 11 vakituisen henkilön työt loppuvat, kun kirjanpitoon liittyviä tukitoimintoja, muun muassa laskutuksen ja maksatuksen seurantaa siirretään Viroon. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää yhtiön toimintaa Suomen talous- ja työttömyystilanteessa täysin vastuuttomana. 

OpusCapitan kirjanpidon ja laskutuksen Finance and Accounting Outsourcing – liiketoimintayksikkö on siirtänyt kotimaista työtä halpatyömaihin jo useamman vuoden ajan. Viimeksi kesällä 2014 Tampereen yksiköstä siirrettiin Viroon 18 ja Puolaan 6 henkilön työt. Myös viime viikolla päättyneiden yt-neuvottelujen jälkeen valtio-omisteinen OpusCapita päätti rumentaa jo ennestään synkkiä työttömyyslukuja. 

- Esitimme neuvotteluissa laadun varmistamiseksi koko tekemisen keskittämistä Suomeen ja Kuopioon. Tämän jälkeen olisimme olleet valmiita työn tehostamiseen esimerkiksi yhtiön ohjelmistorobotiikan avulla. Tämä ei työnantajalle kuitenkaan käynyt, kertoo pääluottamusmies Ossi Lillomäki. 

Posti-konsernin omistajaohjauksesta vastaa pääministeri Juha Sipilä. Sipilä on moneen otteeseen peräänkuuluttanut kansalaisilta isänmaallisuutta, vastuullisuutta ja talkoohenkeä. Nyt pääministeri seuraa katseella, kun voitollinen valtionyhtiö OpusCapita ulkoistaa Suomeen lisää työttömiä. OpusCapitan liiketulos huhti-kesäkuulta oli 2,1 miljoonaa euroa. 

Lisätietoja:


Ossi Lillomäki, pääluottamusmies, puh. 040 503 4301
Hannu Lahdenperä, pääluottamusmies, puh. 0400 496 626

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Postin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, OpusCapitassa, G4S Cash Solution Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa, Posten Ålandissa. PAU on noin 30 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs