Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Vaasan yliopiston tutkimus: Määritellyt arvot eivät ohjaa organisaatioiden toimintaa

Kissconsulting Oy

Vaasan yliopiston tutkimus: Määritellyt arvot eivät ohjaa organisaatioiden toimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2016 klo 07:30
Julkaisija: Kissconsulting Oy

Vaasan yliopiston tutkimus: Määritellyt arvot eivät ohjaa organisaatioiden toimintaa

Vaasan yliopistossa on kartoitettu, miten hyvin yhtiön ylin johto, keskijohto ja muu henkilökunta tuntevat oman organisaationsa arvot. Tuore tutkimustulos on osoittanut, että organisaatioiden määritellyt arvot eivät ohjaa monenkaan yrityksen toimintaa todellisuudessa. Arvot ovat usein enemmän virallisia lauselmia yrityksen toivetilasta, mutta ne eivät ole toimijoiden selkäytimessä.

Työntekijöiden keskuudessa 83% arvoista jäi tuntemattomiksi henkilökunnalle,  toimihenkilöiden keskuudessa 74 % ja esimiesten keskuudessa 64%. Noin puolet arvoista jäi tuntemattomaksi myös korkeimman johdon kohdalla. 

”Arvot tai toimintatapakuvaus ovat äärimmmäisentehokas keino viestiä halutusta toimintatavasta ja sitä kautta varmistaa yhtenäinen toimintatapa”, muistuttaa tutkimuksen tekijä, Kissconsulting Oy:n Maarika Maury. ”Myös niissä tilanteissa, joissa haetaan selkeää kulttuurimuutosta, arvojen ilmaisulla ja läpiviennillä saadaan toivottuja muutoksia aikaan. Tutkimusten mukaan vahvoissa menestyvissä organisaatioissa on yleensä vahvat arvot. Tämänkin tutkimus vahvistaa tätä, Maury jatkaa.

”Arvojen tuntemus ei tietenkään vielä takaa sitä, että niiden mukaan toimittaisiin”, muistuttaa tutkimuksen tekijä Maarika Maury. ”Se, että arvot tunnetaan, edistää kuitenkin sitä, että niistä myös keskustellaan arjessa sekä toimitaan niiden mukaisesti. Niissä tutkimukseen osallistuneissa yrityksissa, joissa arvot tunnettiin hyvin, ne myös ymmärrettiin ja niiden mukaan toimittiin,”jatkaa Maury kokemuksistaan. 

Tunnettu ja tutkittu tosiasia on kuitenkin se, että mitä yhtenäisemmin organisaation kaikkien tasojen jäsenet tuntevat organisaation yhteiset arvot, sen yhtenäisemmäksi saadaan yrityskulttuuri. Tällä on todettu olevan myös vaikutuksia yritysten menestykseen.

Yritysvalmentaja ja Kissconsulting Oy:n toimitusjohtaja Maarika Maury valmistelee Vaasan Yliopistossa väitöskirjaa, johon tutkimus liittyy. Tutkimuksessa oli mukana yli 150 erikokoista yhtiötä ja organisaatiota. Vastaajina oli yli 9000 ihmistä kaikilta organisaation tasoilta. Maury julkaisi aikaisemmin keväällä tulokset strategian tunnettuudesta yrityksissä.  

Tutkimuksen tekijä KTM Maarika Maury työskentelee Kissconsulting Oy:n toimitusjohtajana. Mauryllä on 26 vuoden kokemus suomalaisyhtiöiden kanssa tehdystä arvo- ja strategiatyöstä.

Lisätietoa tutkimuksesta ja sen tuloksista:

KTM Maarika Maury

p. 050 5900 412

maarika@kissconsulting.fi

www.kissconsulting.fi

Liite kuva: kuvaaja Lotta Nyman  

 

 

Liitetiedostot

Kissconsulting Oy on 1990 perustettu liikkeenjohdon konsultointi- ja valmennusyritys. Kissconsulting toteuttaa asiakkaiden tarpeisiin räätälöityä konsultointia ja yritysvalmennuksia tähdäten asiakkaan menestykseen. Kissconsulting on mukana asiakkaan arjessa ja toimii valmennuskumppanina asiakkaan kanssa läpi koko prosessin ajan varmistaen, että valmennuksen anti muuttuu toiminnaksi. Uskomme yksinkertaisuuteen, arkeen ja tekojen merkitykseen. www.kissconsulting.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs