Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Uusi opiskelutapa saa nuoret aidosti innostumaan ruotsin kielestä

Turun ammattikorkeakoulu

Uusi opiskelutapa saa nuoret aidosti innostumaan ruotsin kielestä

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2013 klo 10:05
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

 

Uusi opiskelutapa saa nuoret aidosti innostumaan ruotsin kielestä

Kaksikielisessä Suomessa arkinen kosketuspinta toiseen kotimaiseen kieleen on usein ohut. Turun ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia järjestivät kuluvana syksynä yhteisen pilottihankkeen, Tandem-opintojakson. Tandemissa äidinkielenään ruotsia puhuva on oppimiskumppanuudessa äidinkielenään suomea puhuvan kanssa. Parien tehtävänä on opettaa äidinkieltään vuorotellen toisilleen ja roolit vaihtuvat oppilaasta asiantuntijaan.

 

Tervetuloa tutustumaan aitoon oppimistilanteeseen:


Tandem-opintojakson opettajiin ja opiskelijoihin maanantaina 2.12.2013 klo 16.00 alkaen, luokkatila Gesällen , Yrkeshögskolan Novia, Nunnankatu 4, 20700 Turku.

 

“Kiinnostus on ollut valtavaa. Ensimmäiselle kurssille ilmoittautui yhteensä nelisenkymmentä innokasta tandemoppijaa. Palaute on myös ollut erittäin positiivista”, kertoo Yrkeshögskolan Novian suomen kielen lehtori Laura Vahtera.

Tandemissa yhdistyvät kielen konkreettinen käyttö ja sosiaalinen kanssakäyminen. Parit tapaavat toisiaan säännöllisesti ja saavat vapaasti päättää, miten opiskelu kullakin tapaamiskerralla toteutetaan. Yhdellä kerralla voidaan kerrata kielioppia, toisella mennä vaikka kahville ja vain jutella.

Tandem-parina opiskellut Turun ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelija Teemu Stigzelius on ollut erittäin tyytyväinen Tandem-opiskeluun.

“Tandem-opiskelu on monella tapaa hauskempaa ja rennompaa kuin perinteinen kielten opiskelu. Ja on tietysti plussaa, että itsellä on oma henkilökohtainen opettaja, jolta saa apua helposti ja nopeasti. Kahdenkeskisissä tapaamisissa pääsee vierasta kieltä käyttämään aivan eri tavalla, kuin oppitunneilla”, Stigzelius sanoo.

 

Opiskelijoiden oppimisblogeja voi lukea osoitteessa http://tandemsvenskasuomi.blogspot.fi/2013/08/tandem-opiskelu.html

 

Lisätiedot/ Mera information:

Mervi Varhelahti
Turun AMK:n Kielikoulutuskeskus

puh. 040 3550 376

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs