Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Uusi henkilöstöetu työmatkoihin

Edenred

Uusi henkilöstöetu työmatkoihin

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2013 klo 10:00
Julkaisija: Edenred

Kansainvälisesti johtava henkilöstöetujen tarjoaja Edenred täydentää henkilöstöetujensa prepaid-tuotevalikoimaa. Edenred tarjoaa ainoana toimijana Suomessa työmatkoihin tarkoitetun, valtakunnallisesti toimivan henkilöstöetukortin. Ticket Transport -kortin myötä Edenredillä on sähköinen sirukorttiratkaisu kaikkiin henkilöstöetuihin: lounasruokailuun, kulttuuri- ja liikuntaharrastuksiin sekä työmatkaan. Edenredin yhteistyökumppani maksuratkaisuissa on Mastercard.

Uuden Ticket Transport -kortin myötä toteutuu Edenredin tavoite olla toimija, joka tarjoaa kaikki henkilöstöedut yhdestä paikasta.

Työnantaja lataa työmatkaedut työntekijän henkilökohtaiselle Ticket Transport -sirukorttille verkkotyökalun kautta netissä. Kortti on suojattu PIN-koodilla, jolloin edut kohdistuvat juuri oikealle henkilölle. Ticket Transport -kortilla voi maksaa työmatkoja kaikissa Suomen R-Kioskeissa.

Työnantaja hyötyy vähentyneestä hallintotyöstä, kun valitut henkilöstöedut saa hankittua yhden toimijan kautta. Työnantajalle työmatkojen etukortti on kustannustehokas ja verovähennettävä henkilöstöetu. Kadonneen tai varastetun kortin voi sulkea ja siirtää käyttämättömät edut uudelle kortille.

Työntekijää puolestaan ilahduttavat säästöön jääneet työmatkakulut. Tarjoamalla julkisen liikenteen käyttöön ohjaavan työsuhde-edun työantaja myös tukee työntekijän vapaa-aikaa: kun työmatkat sujuvat julkisessa liikenteessä autonratissa istumisen sijaan, on aikaa lukea päivän lehti, kuunnella musiikkia tai vaikka sulkea silmät hetken lepoa varten.

– Julkisen liikenteen käyttäminen työmatkojen taittamiseen on metropolien tapa liikkua. Kun katsotaan suuria tai kasvavia kaupunkeja, valtaosa työvoimasta liikkuu kotoaan työpaikalle julkisilla, sanoo Edenred Finlandin toimitusjohtaja Markus Mustelin.

Edenredin sähköisiä henkilöstöetukortteja on helppo käyttää. Ne käyvät maksuvälineinä siellä, missä muutkin maksukortit. Sähköisiä henkilöstöetukortteja hallinnoidaan vaivattomasti.

Matkalla töihin ympäristöä ajatellen

Työnantajan tarjoama työmatkaetu kannustaa työntekijöitä käyttämään julkista liikennettä. Verrattuna yksityisautoiluun, joukkoliikenteen käyttö on Helsingin seudulla kasvussa. Julkisilla mennään sujuvien työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajan menoihin.*

– Joukkoliikenne mielletään toimivaksi ja helpoksi tavaksi liikkua urbaanissa ympäristössä. Joukkoliikennettä käyttämällä ei myöskään tarvitse huolehtia parkkipaikoista tai ruuhkista, sillä julkinen liikenne kulkee raiteiden ohella omilla bussikaistoillaan, Mustelin sanoo.

Eri liikennemuotojen hiilidioksidipäästöerot puhuvat joukkoliikenteen ympäristöystävällisyyden puolesta. HSL:n vuoden 2012 ympäristöraportin mukaan julkisen liikenteen osuus pääkaupunkiseudun liikenteen kokonaispäästöistä on noin 10 %. Yksityisautoilu sen sijaan tuottaa liikenteen hiilidioksidipäästöistä jopa noin 60 prosenttia, tavarankuljetuksen osuuden ollessa noin 30 %. Osa joukkoliikennevälineistä kuten metro, raitiovaunu tai juna eivät aiheuta samaisilla matkalla käytännössä lainkaan tai erittäin vähän hiilidioksidipäästöjä yksityisautoiluun verrattuna.

– Esimerkiksi viiden kilometrin päivittäinen työmatka tuottaa vuodessa yksityisautolla matkustettaessa noin yli 390 kilon hiilidioksidipäästöt. Bussilla sama hiilidioksidipäästö on vuodessa noin 184 kiloa eli lähes puolet vähemmän. Joukkoliikenteen käytössä on siis ideaa, Mustelin toteaa.


* HSL Liikkumistutkimus 2012

 

Lisätiedot

Edenred Finland Oy, toimitusjohtaja Markus Mustelin
puh. 040 517 5037 tai markus.mustelin@edenred.com

___________________________________________________________________

Edenred on maailman johtavin prepaid-maksuvälineratkaisujen tarjoaja, joka kehittää palveluja työntekijöiden hyvinvoinnin ja organisaatioiden toiminnan tehostamiseksi. Edenred on henkilöstöetujen kansainvälinen, johtava toimija. Ensimmäiset lounassetelit Edenred lanseerasi Ranskassa jo vuonna 1962. Edenred kasvoi vuonna 2012 10,1 prosenttia.  Edenred toimii viidellä mantereella, 40 maassa ja yhteensä 6 600 työntekijän voimin. Globaalisti Edenredillä on 530 000 yritysasiakasta ja 34,5 miljoonaa edunsaajaa. Suomessa Edenredin valikoimaan kuuluvat tuotteet Ticket Transport, Ticket Duo, Ticket Restaurant, Ticket Mind&Body, Fruitbox ja Delicard. Suomessa Edenredillä on 23 työntekijää, 7 000 yritysasiakasta ja 70 000 edunsaajaa. Suomessa Edenredin henkilöstöetukortit käyvät yli 4 500 liikunta- ja kulttuuripaikassa sekä 20 000 ruokailupaikassa. www.edenred.fi.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs