Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Uudenmaan lukiot vievät yhdessä yrittäjyyskasvatusta opetussuunnitelmiin

Valtakunnallinen YES ry

Uudenmaan lukiot vievät yhdessä yrittäjyyskasvatusta opetussuunnitelmiin

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Valtakunnallinen YES ry

Lukion opetussuunnitelmien perusteiden uudistuessa koulut kaipaavat tukea yrittäjyyskasvatuksen tuomiseksi opetukseen. Lokakuussa viisitoista Uudenmaan lukiota suunnittelee YES-verkoston johdolla työelämälähtöisempää opetusta.

Tavoitteena on tuottaa konkreettisia malleja ja esimerkkejä oppilaitoskohtaisiin opetussuunnitelmiin, kertoo YES Uusimaan aluepäällikkö Heli Koskenniemi. Työstöpäivään osallistuu opetushenkilöstöä ja mukaan on otettu myös lukion oppilaita.

– Olemme saaneet kunnilta viestiä, että yrittäjyyskasvatukseen liittyvien asioiden käsittelyyn tarvitaan lisätukea. Aikataulu on tiukka, sillä uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön jo vuoden 2016 syksyllä.

OPS:ien työstöpäivän tavoitteena on tuottaa valmiita tekstiluonnoksia paikallisiin lukion opetuussuunnitelmiin. Yhdessä käsitellään muun muassa yrittäjämäisiä toimintaympäristöjä, yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, tulevaisuuden työelämätaitoja ja yrittäjyyttä.

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen muistuttaa, että uusissa opetussuunnitelmissa yrittäjyyskasvatus ja työelämätaidot on nostettu aiempaa suurempaan rooliin.

– Opetussuunnitelman aihekokonaisuus Aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä on kunnianhimoinen ja yhteiskunnallisesti merkittävä koulutushaaste. Aihekokonaisuus ylittää oppiainerajat ja velvoittaa laaja-alaiseen opetukseen. Yhtenä päivän tavoitteena on luoda uusia, konkreettisia monialaisia teemaopintokokonaisuuksia, Lehtonen sanoo. 

Tervetuloa seuraamaan työstöpäivää 8.10. Helsinkiin

Lukiot & yrittäjyyskasvatus – OPS:ien työstöpäivä järjestetään Helsingissä 8. lokakuuta 2015 kello 8–16 (Balderin sali, Aleksanterinkatu 12). Media on tervetullut tapahtumaan. Päivän ohjelman löydät osoitteesta http://uusimaa.yes-keskus.fi/tapahtumat/?event_id=441.

 

Lisätiedot 

YES Uusimaan aluepäällikkö Heli Koskenniemi, 040 174 5469, heli.koskenniemi@keuda.fi

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yes-keskus.fi

YES-verkosto: www.yes-keskus.fi

YES on koonnut viisi keskeistä osa-aluetta eli ”lukioteesit” yrittäjämäisen lukion luomiseksi ja opettajien ja lukioiden käytännön työelämäyhteyksien kehittämiseksi: http://www.yes-keskus.fi/yes/lukioteesit/

Tilaisuuteen osallistuvat lukiot:

Myllyharjun lukio
Loviisa Gymnasium
Nummi-Pusulan lukio
Kotka Svenska Samskola
Hyvinkään Sveitsin lukio
Borgå Gymnasium
Linnakosken lukio
Porkkalan lukio
Järvenpään lukio
Keravan lukio ja aikuislukio
Riihimäen lukio
Nurmijärven yhteiskoulun lukio
Mäntsälän lukio
Vihdin lukio
Virkby gymnasium

 

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES on yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on opetushenkilöstöä tukemalla vahvistaa lasten ja nuorten elämässä tarvittavien valmiuksien ja taitojen oppimista ja luoda yrittäjämäistä toimintakulttuuria.YES-palveluja ovat opettajien valmennukset, yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen, koulu-yritysyhteistyö sekä Nuori Yrittäjyys ry:n aluepalvelut. YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen. YES toimii ympäri Suomen 17 alueellisen YES:in kautta, joita koordinoi Valtakunnallinen YES ry. Valtakunnallisen YES ry:n jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, OAJ, Perheyritysten liitto sekä MTK.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs