Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Urakka-hanke järjestää Uudellamaalla tienhoito- ja kiinteistöalan koneurakoinnin yrittäjätapaamisia

TTS Työtehoseura

Urakka-hanke järjestää Uudellamaalla tienhoito- ja kiinteistöalan koneurakoinnin yrittäjätapaamisia

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2013 klo 13:43
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Uudellamaalla Ely-keskuksen rahoittaman Urakka-hankkeen yhtenä päätavoitteena on saada koneurakoinnin kysyntä ja tarjonta kohtaamaan. Tämä onnistuu parhaiten, jos urakoitsijat ja palveluiden ostajat pääsevät yhdessä tapaamaan ja keskustelemaan asioista. Urakka-hanke tarjoaa nyt mahdollisuuden nähdä ja kuulla yhdellä istumalla, minkälaisia tienhoitoon ja kiinteistöhuoltoon liittyviä koneurakointimahdollisuuksia Uudenmaan yrityksillä ja yhteisöillä on tarjottavana.

Urakka-hankkeessa tehdyn kyselyn mukaan tienhoito- ja kiinteistöalan yritykset arvostavat maatilayrittäjien koneurakoinnin ammattitaitoa ja haluavat lisätä palveluiden ostoa maatilayrittäjiltä. Tietoa mahdollisuuksista sekä kontakteja puuttuu usein molemmin puolin.

Destia Oy:n kehittämispäällikön Oiva Huuskosen mukaan maatalousyrittäjiä käytetään jo nyt merkittävässä määrin tienhoidon alihankkijoina ja tulevaisuudessa heidän roolinsa tulee yhä kasvamaan. ”Tienhoidon alihankintojen lähtökohtana on tehdä työt paikallisilla resursseilla ja maatalousyrittäjillä on merkittäviä kilpailuetuja tarjota palveluitaan näihin töihin”, Huuskonen toteaa. Ensinnäkin he ovat jo valmiina lähellä hoidettavaa tiestöä ja heillä on erittäin hyvä paikallistuntemus niin tiestöstä kuin sen käyttäjistä. Nykyaikainen traktorikalusto soveltuu hyvin II ja III -luokkien tienhoitotöihin ja lisäksi useat maatalousyrittäjät pystyvät toimittamaan teiden ylläpidossa käytettävää soraa tai mursketta.

Liikenneympäristön viherhoitotöiden asiantuntemus on viljelijöillä jo valmiiksi hallussa, mikä on selvä kilpailuetu muihin koneyrittäjiin verrattuna. ”Liikenneympäristön viherhoitotöihin kuuluu myös useita käsityötä vaativia töitä (mm. nurmikoiden, puiden ja istutusten hoitoa), joten ilman traktoriakin voi lähteä urakointipalveluita yrityksiin tarjoamaan”, Huuskonen muistuttaa.

Urakka-hankkeen toimijat; TTS - Työtehoseura ja Uudenmaan maataloustuottajaliitot MTK-Uusimaa ja NSP järjestävät elokuussa eri puolilla Uuttamaata kaksi tilaisuutta, joihin on kutsuttu tienhoito- ja kiinteistöalan yrityksiä ja yhteisöjä kertomaan toiminnastaan koneurakoitsijoille. Yrityksille on varattu puheenvuoroja oman toimintansa ja työkohteidensa esittelyyn, ja samalla koneurakoitsijat voivat kysyä suoraan asiakkailta heitä askarruttavista asioista.

Osallistuminen tilaisuuksiin edellyttää ennakkoilmoittautumista, tilaisuudet järjestetään tiistaina 6.8. klo 17–20 Nummelassa ja keskiviikkona 7.8. klo 17–20 Pukkilassa. Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia ja niissä on kahvitarjoilu. Tarkemmat tiedot tilaisuuksista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät netistä osoitteesta: www.uusimaaseutu.fi

Lisätietoa tapaamisista ja URAKKA-hankkeesta:

Eerikki Kaila

TTS - Työtehoseura

p. 044 7143 693

eerikki.kaila@tts.fi

 

Christer Gustafsson

asiantuntija

p. 0400 446 225

carlcgustafsson@gmail.com

 

 

 

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 8000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs