Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Työnhaku muuttaa muotoaan: nyt etsitään piilotyöpaikkoja

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Työnhaku muuttaa muotoaan: nyt etsitään piilotyöpaikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2014 klo 11:16
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Piilotyöpaikat ovat paikkoja, joihin ei haeta henkilöä julkisen haun kautta. Usein työpaikan saa se, joka ymmärtää itse kysyä paikkaa ja on sopiva tehtävään.  

Sosiaalinen media on avannut väyliä piilotyöpaikkojen löytymiseen, mutta toisaalta henkilökohtainen kontaktointi on entistä tärkeämpää. JAMKin uusi Urakortit uusiksi -julkaisu opastaa piilotyöpaikan etsimiseen ja löytämiseen.Kun työpaikkoja etsittiin aikaisemmin vain lehtien palstoilta ja erilaisilta rekrytointisivuilta, puhutaan nyt piilotyöpaikoista. Mitä piilotyöpaikat ovat? Mistä niitä löytää?

– Perinteisesti työnhaku keskitetään vain avoimiin työpaikkoihin. Piilotyöpaikat muodostavat kuitenkin valtaosan työmarkkinoista. Työnhakua on sen vuoksi toteutettava uudistunein keinoin, kertoo toinen Urakortit uusiksi –kirjan kirjoittajista, JAMKin johtamisen ja markkinoinnin opettaja ja asiantuntija Maija Haaranen.

Haarasen ja  JAMKin taloushallinnon lehtorin ja uraohjauksen parissa työskentelevän Erica Svärdin kirjassa työnhakua käsitellään 7T-projekti-mallin mukaan. Lähtökohtana työnhaulle on työelämän muutosten ymmärtäminen ja toimialojen aktiivinen seuranta.

– Moderni työnhaku on projekti, joka vaatii selkeää tavoitteenasettelua, systemaattista toimintaa ja järjestelmällistä tiedon hankintaa. Oman osaamisen tunnistaminen ja tuotteistaminen takaavat osaamisen markkinoinnin oikeille kohderyhmille – potentiaalisille työnantajille, Haaranen kuvaa.

Työnhaun näkökulmasta tärkeimpiä seurattavia sosiaalisen median kanavia ovat LinkedIn, Twitter ja Facebook. 

– Piilotyöpaikkoja syntyy kaikenlaisissa organisaatioissa. Todennäköisimmin työvoimaa tarvitsevat yritykset, jotka kasvavat ja menestyvät hyvin, Haaranen pohtii.

Urakortit uusiksi julkaisun voi tilata jo nyt sähköisenä täältä: http://tahtijulkaisut.pikakirjakauppa.fi/.

Painettu versio ilmestyy elokuun alussa.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:
Maija Haaranen, johtamisen ja markkinoinnin opettaja, 040 544 6923 sekä Erica Svärd, taloushallinnon lehtori, 040 5364502, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs