Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Työhyvinvointi lisääntyy iän myötä – toimet räätälöitävä erikseen eri ryhmille

Teknologiateollisuus ry

Työhyvinvointi lisääntyy iän myötä – toimet räätälöitävä erikseen eri ryhmille

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2011 klo 10:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Henkilöstön työhyvinvointi yrityksissä näyttäisi kokonaisuudessaan kehittyvän suotuisasti iän myötä. Hyvinvoinnin paraneminen on selkeämpää toimihenkilöillä kuin työntekijöillä.

Työhyvinvoinnin tasossa on kuitenkin suuria eroja yritysten välillä. Nuorten ja työntekijöiden työhyvinvointiin on kiinnitettävä jatkossa erityistä huomiota. Tällaisia tuloksia saatiin teknologiateollisuuden Hyvä työ - Pidempi työura -hankkeessa tehdyssä tutkimuksessa.

”Jos tuloksia halutaan, työhyvinvoinnin kehittämisen toimenpiteet on räätälöitävä eri ikä- ja henkilöstöryhmille erikseen”, sanoo henkilöstöpäällikkö Sari Peltola Helvar Oy:stä.

Myös yrityksen henkilöstöltä kaivataan rohkeutta sanoa ääneen, mikä työhyvinvointiin vaikuttaa. Käytännön parannukset työpaikalla kasvattavat luottamusta. Sitoutuminen, systemaattisuus ja yhdessä tekeminen tuovat tulosta.

Kehityskeskusteluihin uudenlainen kulttuuri

”Säännölliselle ja kehittämiseen kannustavalle palautekulttuurille olisi merkittävä tarve teknologiateollisuudessa”, toteaa hankkeessa työhyvinvoinnin asiantuntijana toimiva professori Juhani Ilmarinen. Esimiehen palaute nousikin kehittämistarpeiden listalle lähes kaikissa yrityksissä. Tämä on luonut tarpeen uudenlaiselle toimintakulttuurille. Vuosittaiset kehityskeskustelut esimiehen ja alaisten välillä on haluttu ottaa käyttöön kaikissa henkilöstöryhmissä.

HRD-asiantuntija Minna-Maria Hyrylä AGCO Sisu Power Oy:stä käytti hankkeen "Työkyky-talomallia" viitekehyksenä uuden kehityskeskustelupohjan suunnittelussa. ”Uuden mallin tavoitteena on käydä läpi Työkyky-talon kaikki kerrokset. Aiemmin keskustelut ovat painottuneet enemmän työn ja osaamisen kerroksen aiheisiin”, Hyrylä kertoo.

Sata uutta yritystä mukaan

Projektipäällikkö Tiina Hartikaisen mukaan hankkeen tavoitteena on edistää työhyvinvointia, pidentää työuria ja saada aikaan yhdessä tekemistä yrityksissä. Yhteismitalliset työkalut tekevät tuloksista vertailukelpoisia. Hyvä Työ - Pidempi työura -hanke laajentuu vuosina 2012–2013, jolloin tavoitteena on saada 100 uutta teknologia-alan yritystä mukaan. Pilottivaiheessa kehitetyt työkalut ja toimintamallit annetaan laajennusvaiheessa teknologiateollisuuden yritysten käyttöön. Hankkeen laajentumisvaihe käynnistyy tiedotustilaisuudella 8.12.2011 Helsingissä.

Hankkeen kotisivut www.tyohyvinvointi.info 

 

Lisätietoja:

Tiina Hartikainen

projektipäällikkö, Hyvä työ – Pidempi työura -hanke

Teknologiateollisuus ry

puh. +358 50 586 2879

tiina.hartikainen@teknologiateollisuus.fi

 

Teknologiateollisuus ry., Metallityöväen Liitto ry., Ammattiliitto Pro ry., Ylemmät Toimihenkilöt ry. ja Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO ry.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs