Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tutkimus selvittää tulevaisuuden työelämän avaintaitoja

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Tutkimus selvittää tulevaisuuden työelämän avaintaitoja

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 07:39
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Strategisen tutkimuksen neuvosto hyväksyi tulevaisuuden työelämän avaintaitoja kartoittavan hankkeen tutkimusohjelmaansa. Osaaminen, koulutus ja tulevaisuuden työelämä -hankkeen tutkimusryhmään kuuluu seitsemän tutkimus- ja koulutusorganisaatiota, myös Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Ryhmää johtaa professori Roope Uusitalo Jyväskylän yliopistosta.

Osaaminen, koulutus ja tulevaisuuden työelämä -hanke selvittää, mitkä ovat tulevaisuuden työelämän avaintaidot, mitä taitoja puuttuu työelämässä huonosti pärjääviltä ryhmiltä ja millaisella koulutuspolitiikalla avaintaitojen hankkimista voitaisiin edistää. Kolmevuotinen hanke tuottaa suosituksia koulutus- ja työmarkkinapolitiikkaan.

Haaga-Helian liiketalousyksikön johtaja Minna Hiillos arvostaa erityisesti hankkeen laajuutta ja monitieteisyyttä.
”Siinä on osaajia hyvin toisiaan täydentäviltä aloilta. Näin syntyy yleensä parasta uutta ymmärrystä ja tietoa. Olen iloinen, että Haaga-Helian tutkijat ovat hyvin verkottuneita ja onnistuvat kumppaniensa kanssa laatimaan mielenkiintoisia, ajassa olevia ja menestyksekkäitä tutkimushankkeita.”

Tutkimuksen keskeisenä tavoitteena on tunnistaa globalisaatiossa ja teknologisessa murroksessa toimivien yritysten osaamistarpeet. Tätä kartoitetaan muun muassa laajan yritysten tuloksiin ja palkkatietoihin perustuvan rekisteriaineiston perusteella. 

Lisäksi tutkimus arvioi, miten poliittisilla päätöksillä tai erilaisilla interventioilla eri-ikäiset ja -taustaiset ihmiset voivat kehittää osaamistaan työuransa aikana. Haaga-Heliassa kehitetään yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa keinoja tukea uransa keskivaiheilla olevia uusien avaintaitojen hankkimisessa.

”Henkilökohtaisesti odotan hankkeelta uutta tietoa siitä, mitä työn luonteen muuttuminen tarkoittaa niille taidoille, joilta menestyviltä tulevaisuuden työntekijöiltä vaaditaan. Taidot voivat olla sekä tiedollisia että ei-tiedollisia. Tällainen tieto on arvokasta esimerkiksi opetussuunnitelmatyössä”, Hiillos sanoo. 

Tutkimuksen lisäksi Haaga-Helian vastuulla on hankkeen viestintä ja vuorovaikutus sidosryhmien kanssa. Viestintävastaavana aloittaa yliopettaja Hanna Rajalahti.
”Tavoitteenamme on luoda tilaisuuksia monialaiselle dialogille, jottei tieto jää vain yhden sidosryhmän pureskeltavaksi. Hankkeen yhteistyökumppaneiksi on jo sitoutunut ministeriöitä, viranomaisia, yrityksiä, ammatillisia järjestöjä ja koulutusorganisaatioita”, Rajalahti sanoo.

Konsortioon kuuluvat Haaga-Helian ja Jyväskylän yliopiston lisäksi Helsingin yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Palkansaajien tutkimuslaitos, Työterveyslaitos ja VATT.

Strategisen tutkimuksen neuvosto valitsi 9.5.2016 ohjelmiinsa neljätoista konsortiota. Niiden rahoitukseen käytetään yhteensä 50,2 miljoonaa euroa vuosina 2016–2019. Neuvosto rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa korkeatasoista tutkimusta, joka etsii konkreettisia ratkaisuja suuriin ja monitieteistä otetta vaativiin haasteisiin.

Lisätietoja: ylipettaja Hanna Rajalahti, hanna.rajalahti@haaga-helia.fi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs