Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausala ovat koolla 5.–7.11. Tampereella

Tampereen Messut

Turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausala ovat koolla 5.–7.11. Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2014 klo 23:45
Julkaisija: Tampereen Messut

KANSAINVÄLISESSÄ TAPAHTUMASSA ESITTÄYTYY YLI 200 YRITYSTÄ

Tampereella järjestetään 5.–7.11.2014 kolmet kansainväliset ammattimessut. Turvallisuusalan messut toteutetaan Tampereella jo 14. kerran ja nyt uudella nimellä EuroSafety. Lisäksi tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Työhyvinvointi- ja Nordic Welding Expo -messut, jotka molemmat järjestetään viidennen kerran. Messuilla on yhteensä 212 näytteilleasettajaa. NWE-messujen yhteydessä pidetään hitsausalan kansainvälinen konferenssi Nordic Welding Conference 2014, Nuorten SM-hitsauskilpailut ja Pohjoismaiden ensimmäiset Robottihitsauskilpailut.

EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut saavat nyt rinnalleen Nordic Welding Expo -messut, joten uudistunut kokonaisuus tarjoaa mittavia synergiaetuja turvallisuuden, työhyvinvoinnin ja hitsauksen ammattilaisille. Näytteilleasettajia on EuroSafety-messuilla 107, Työhyvinvointi-messuilla 48 ja NWE-messuilla 57. Kolmipäiväinen tapahtuma tuo laajasti esille näiden alojen tuotteet, palvelut ja uusimmat ratkaisut.

Avajaissa palkitaan hitsausalan osaajia sekä hyvän työelämän puolestapuhuja

Messujen avajaiset ja mediainfo pidetään keskiviikkona 5.11. klo 10. Puheenvuoron pitävät Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto STYL ry:n puheenjohtaja Jukka Nylander sekä Pemamek Oy:n toimitusjohtaja Pekka Heikonen. Työ Terveys Turvallisuus -lehden toimituspäällikkö Merja Karjalainen julkistaa tilaisuudessa Hyvän työelämän puolestapuhuja -tunnustuksen saajan. Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry (SHY) jakaa Vuoden Hitsaushuippu -tunnustuspalkinnot alalla ansioituneelle yritykselle, tutkimus-/tarkastusyksikölle ja koulutusorganisaatiolle. Lisäksi palkitaan vuosien 2012 ja 2013 parhaat hitsaustekniikan diplomityöt ja Hitsaustekniikka-lehden artikkelit Tampereen Messut Oy:n lahjoittamilla stipendeillä. Palkitsemassa ovat SHY:n puheenjohtaja Ismo Meuronen, AEL:n tuotekehityspäällikkö Eero Toivanen ja Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo.

Median akkreditoituminen ja lisätiedot www.eurosafety.fi (Medialle)

Turvallisuus ja työhyvinvointi puhuttavat laajasti seminaareissa

Messujen runsas ohjelmatarjonta luo katsauksen turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausalan ajankohtaisimpiin aiheisiin. Luvassa on seminaareja, tietoiskuja, työnäytöksiä ja koulutustilaisuuksia. Seminaareissa nostetaan esille muun muassa paloturvallisuus sosiaali- ja terveystoimessa, moderni työsuojelukoulutus, tietoisella läsnäololla saavutettava hyvinvointi, inhimilliset turvallisuustekijät, tapaturmien vähentäminen, terveelliset ja turvalliset työolot sekä ennalta ehkäisevä päihdetyö. Keskustelunaiheita ovat myös isien perhevapaat, työhyvinvointi muutostilanteissa, työkaaren eri vaiheiden johtaminen sekä Työturvallisuuskortti-järjestelmän kehittäminen.

Suojalaite Oy:n toteuttamien työnäytösten teemoja ovat säänsuojakatokselta pudonneen työntekijän pelastaminen, putoamisen jälkeinen toiminta, pelastaminen ja pelastautuminen korkealta sekä turvallinen säiliötyö. Vandernet Oy:n työnäytösten aiheita ovat turvallinen katto- ja tasotyöskentely, pylväs- ja mastotyöskentely, köysityöskentely sekä työntekoa tehostava putoamisenestävä ratkaisu, jossa on huomioitu pelastautumissuunnitelma. Messuilla toteutetaan myös maksuttomia aktiivisuusmittauksia ja kehonkoostumusmittauksia.

www.eurosafety.fi, www.tyohyvinvointimessut.fi (Ohjelma)

Hitsausmessuille tuovat väriä kansainvälinen konferenssi, hitsauskilpailut ja moottoripyörät 

Hitsausalan kansainvälinen konferenssi Nordic Welding Conference täydentää 5.–6.11. NWE-messujen tarjontaa. Konferenssin teemoja ovat hitsaus tulevaisuudessa, hitsaus pohjoismaissa, suurlujuusteräkset, laserhitsaus, robottihitsaus ja hitsatun rakenteen suunnittelu.

Kaikkina päivinä käytävissä Nuorten SM-hitsauskilpailuissa alle 21-vuotiaat ammattikoulussa opiskelevat ja jo jonkin aikaa työelämässä olleet nuoret hitsaajat ottavat mittaa toisistaan. SM-hitsauskilpailun voittaja osallistuu WorldSkills 2015 -kilpailuun, joka järjestetään ensi vuoden elokuussa Brasiliassa. MM-kilpailuihin osallistuu yli 60 maata ja kilpailijoita kokonaisuutena on yli 1000. Messuilla nähdään myös Pohjoismaiden ensimmäiset Robottihitsauskilpailut. Nämä ”Mansen Mestaruuskilpailut” järjestää SHY yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopiston kanssa.

Messuilla on esillä myös konkreettisia taidonnäytteitä hitsausosaamisesta eli rakennettuja moottoripyöriä ja työn alla olevia runkoja. Moottoripyöriä messuille tuovat Mika Nieminen / Mr Moore Motorcycles Oy, Anssi Juvonen / MMAF – Modified Motorcycle Association of Finland ja Markus Raunio.

www.nordicweldingexpo.fi (Ohjelma)

Turvallisuus ja työn tulevaisuus Suomessa ovat aiheina Satelliittiseminaarissa

STYL, SHY, Työterveyslaitos ja Työsuojelupäälliköt ry järjestävät messuja edeltävänä päivänä tiistaina 4.11. Satelliittiseminaarin, jossa pohditaan suomalaisen työn tulevaisuutta hitsauksen näkökulmasta, hitsauksen ja robotiikan turvallisuutta sekä suojainten tärkeyttä ja käyttöä. Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosaston neuvotteleva virkamies Tarja Kantolahti. Ilmoittautuminen Satelliittiseminaariin 3.11. klo 12 mennessä: www.nordicweldingexpo.fi (Ohjelma).

Tampereen Messut Oy toteuttaa NWE-messut SHY:n toimeksiannosta. EuroSafetyn ja Työhyvinvoinnin osalta pääyhteistyökumppanina toimii STYL ry.

 

EuroSafety-, Työhyvinvointi- ja NWE-messujen ennakkohaastattelussa
STX Finland Oy:n qhse- ja riskienhallintapäällikkö Petri Moisio:
"Kaikki puhaltavat samaan hiileen!"/ www.tahtiuutiset.fi.


AVAJAISET / MEDIAINFO:

keskiviikkona 5.11.2014 klo 10.00–10.45, Tietoiskualue, E-halli

Tervehdyssanat
toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, Tampereen Messut Oy

EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messujen avauspuhe
puheenjohtaja Jukka Nylander, Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto ry (STYL)

Hyvän työelämän puolestapuhuja -tunnustuksen saajan julkistus
toimituspäällikkö Merja Karjalainen, Työ Terveys Turvallisuus -lehti

Nordic Welding Expo -messujen avauspuhe
toimitusjohtaja Pekka Heikonen, Pemamek Oy

Vuoden Hitsaushuippujen, diplomitöiden ja artikkeleiden palkitseminen
SHY jakaa Vuoden Hitsaushuippu -tunnustuspalkinnot alalla ansioituneelle yritykselle, tutkimus-/tarkastusyksikölle ja koulutusorganisaatiolle. Lisäksi palkitaan vuosien 2012 ja 2013 parhaat hitsaustekniikan diplomityöt ja Hitsaustekniikka-lehden artikkelit.

puheenjohtaja Ismo Meuronen, Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry (SHY)
toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, Tampereen Messut Oy
tuotekehityspäällikkö Eero Toivanen, AEL

MEDIAN HAASTATTELUT:

Median edustajat voivat haastatella avajaispuhujia ja palkittuja tilaisuuden päätteeksi.
Muut haastattelupyynnöt voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse:
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi / meri.mattila(a)tampereenmessut.fi.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN:

Median edustajat pääsevät messuille maksutta täyttämällä tapahtumien yhteisen akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.eurosafety.fi (Medialle).

MEDIALOUNAS:

Median edustajille tarjotaan lounas messujen aikana. Ilmoittaudu lounaalle akkreditoitumislomakkeella ja nouda lounaslipuke pääaulan lehdistöhuoneesta.

LEHDISTÖHUONE JA MEDIAPALVELUT:

Lehdistöhuone palvelee pääaulassa (1. krs). Lisätietoa mediapalveluista: www.eurosafety.fi (Medialle).

MEDIAMATERIAALIT:

Lehdistötiedotteet, uutuustuotteet, logot, kuvat ja videot sekä muut mediamateriaalit löytyvät mediasivuilta: www.eurosafety.fi (Medialle).

MESSUINFO:

EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut A-hallissa, Nordic Welding Expo -messut E-hallissa.
Messut avoinna keskiviikkona 5.11. ja torstaina 6.11. klo 9–17, perjantaina 7.11. klo 9–16.

TWITTER:

@TampereenMessut, #EuroSafety, #Työhyvinvointi, #NordicWeldingExpo, #NWE.

 

Lisätiedot: www.eurosafety.fi, www.tyohyvinvointimessut.fi, www.nordicweldingexpo.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

EuroSafety & Työhyvinvointi:
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi

Nordic Welding Expo:
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs