Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Turussa toimivan 020202 Palvelun kannustinjärjestelmä Pojopörssi on Vuoden Henkilöstöteko

020202

Turussa toimivan 020202 Palvelun kannustinjärjestelmä Pojopörssi on Vuoden Henkilöstöteko

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2016 klo 11:57
Julkaisija: 020202

020202 Palvelu on voittanut Ilmarisen ja HENRY ry:n järjestämän Vuoden Henkilöstöteko -kilpailun. Voittajateko on 020202-henkilöstön itsensä kehittämä ja nimeämä Pojopörssi-kannustinjärjestelmä. 020202 Palvelun työntekijät istuvat pääasiassa Turun ja Porin asiakaspalvelukeskuksissa.

020202 on täyden palvelun numero, josta voi nykyään kysyä melkein mitä vaan: nimi-, numero- ja osoitetietojen lisäksi esimerkiksi aikatauluja, reittineuvontaa, aukioloaikoja, urheilutuloksia, säätietoja ja menovinkkejä. Lisäksi 020202-asiakaspalvelijat hoitavat lukuisten yritysten nettisivuchatteja ja vastaajapalveluita. 020202:ssa työskentelee noin 200 asiakaspalvelijaa, ja työtä tehdään jokaisena vuoden päivänä ympäri vuorokauden.

020202:n työkulttuuri ja työn sisältö on viime vuosina muuttunut radikaalisti. Aikaisemmasta, pelkkään nopeuteen tähtäävästä numeropalvelutyöstä on siirrytty monipuoliseen asiakaspalveluun, jossa työn onnistumista mitataan laadullisin mittarein.

Uusien haasteiden myötä 020202:ssa haluttiin luoda henkilöstölle kannustinjärjestelmä, joka innostaisi ja motivoisi jokaista työntekijää. Pelinomainen Pojöpörssi-järjestelmä työstettiin tiiviissä yhteistyössä lähiesimiesten sekä asiakaspalvelijoiden itsensä kanssa.

Onnistumisilla pojoja, pojoilla palkintoja

Pojopörssin idea on kannustinpisteiden eli pojojen kerryttäminen erilaisilla onnistumisilla. Pojojen ansaintaa varten työtä seurataan useiden mittareiden avulla. Asiakaspalvelutilanteiden aikana mitataan automaattisesti esimerkiksi erilaisten tietokantojen hyödyntämistä, ja sen lisäksi koko henkilöstölle tehdään laaja, palvelutilanteiden laatua arvioiva laatumittaus kaksi kertaa vuodessa. Pojoja voi saada myös yllätyksenä, esimerkiksi loistavan asiakaspalautteen myötä.

Pojoilla työntekijät voivat ostaa Pojopörssin "palkintokaapista" erilaisia hyödykkeitä, joita ovat muun muassa omien toiveiden mukaiset työaikajärjestelyt, vapaapäivät tai lahjakortit. Palkintokaapin sisältö on ideoitu yhdessä henkilökunnan kanssa, jotta palkkiot olisivat aidosti mielekkäitä ja kannustavia. Pojopörssiä käytetään myös monivuorotyön toiminnanohjaukseen: esimerkiksi yliresursointia voidaan tasoitta tarjoamalla  pojoilla hankittavaa ylimääräistä vapaata lyhyellä varoitusajalla.

– 020202-työn sisältö on muuttunut paljon viimeisten vuosien aikana, ja tämä vaatii uudenlaista venymistä ja osaamista työntekijöiltä. Palvelusta voi numeroiden ohella kysyä käytännössä mitä vain, ja sen lisäksi 020202-asiakaspalvelijat hoitavat chat-palveluiden kautta esimerkiksi kodinkonemyyntiä verkossa. Saman tyyppisiä uudistumisen haasteita on varmasti monissa muissakin organisaatioissa, kun digitalisaatio muuttaa työn ydintä. Pojopörssi kehitettiin nimenomaan kannustamaan ja ohjaamaan henkilöstöä nopeasti muuttuvassa ympäristössä, kertoo 020202:n henkilöstöpäällikkö Tuula Sillanpää.

Pojopörssi on vain yksi esimerkki 020202:ssa kehitetyistä omaperäisistä käytännöistä. Turun ja Porin asiakaspalvelukeskusten työntekijöiden ideoita ja ajatuksia kartoitetaan jatkuvasti yhteisessä nettialustassa, Avaamossa. Monet 020202 Palvelussa käytetyt toimintatavat ovat peräisin juuri sieltä.

Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen järjestävät vuosittain Henkilöstöteko-kilpailun, jolla kannustetaan organisaatioita kehittämään työyhteisöjä ja hyvinvointia työpaikoilla. Finalistiehdokkaat esittelivät työnsä Helsingissä 12.4., minkä yhteydessä myös voittaja julkistettiin.

Lisätiedot:

Tuula Sillanpää, henkilöstöpäällikkö 020202, tuula.sillanpaa@fonecta.com, puh. 050 441 6288
Petri Tervevuori, asiakaspalvelujohtaja, petri.tervevuori@fonecta.com, puh. 040 565 9895

 


020202 on valittu Suomen parhaaksi puhelinpalveluksi jo kuusi kertaa peräkkäin (Taloustutkimus 2010-2015). 020202-palvelussa suomalaisia palvelevat ympäri vuorokauden ja vuoden jokaisena päivänä tiedonhaun ammattilaiset, joilla on käytössään Suomen kattavimmat yhteystiedot. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä ja 020202-palvelukeskukset Turussa ja Porissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs