Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Turun ammattikorkeakoulu ostaa Työterveyslaitoksen tutkimuksen huippuyksikön

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu ostaa Työterveyslaitoksen tutkimuksen huippuyksikön

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 16:36
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Työterveyslaitos ja Turun ammattikorkeakoulu Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Työterveyslaitoksen Turun sisäympäristön tutkimusryhmän toiminnan ja henkilöstön siirtymisestä osaksi ammattikorkeakoulua 1.1.2016 alkaen. Turun ammattikorkeakoulu ostaa koko tutkimusryhmän toiminnan. Henkilöstö siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä Turun ammattikorkeakoulun työntekijöiksi ja tutkimustyössä tarvittavat laboratoriotilat vuokrataan Työterveyslaitokselta määräaikaisella vuokrasopimuksella.

 

Sisäympäristön (Indoor Environment – Inomhusmiljö) tutkimusryhmän toiminta siirtyy Turun ammattikorkeakoulun Tekniikan, ympäristön ja talouden tulosalueen tutkimusryhmäksi. Hankinta tuo merkittävän vahvistuksen tulosalueen TKI-osaamiseen ja tukee Turun AMK:n Excellence in Action-strategian tavoitteita. Tutkimusryhmän julkiset tutkimushankkeet tukevat ja palvelevat alueen yritystoimintaa.

 

Tutkimusryhmässä osaamista on jatkuvasti kehitetty ja se on tällä hetkellä Suomessa ainoa laatuaan ja myös kansainvälisesti noteerattu. Tutkimusryhmän pääosaamisalueet ovat ilmastointi, akustiikka ja ympäristöpsykologia. Tärkeimpiä yrityskumppaneita hankkeissa ovat olleet mm. ilmastointialan, rakennustuotealan ja laivanrakennusalan yritykset, toimitilojen loppukäyttäjät, energiantuotanto sekä ministeriöt. Tutkimusyhteistyötä ryhmä on tehnyt useiden kotimaisten ja ulkomaisten ryhmien kanssa. Tutkimusryhmän ulkoinen rahoitus on vuosiksi 2016 - 2018 vakaalla pohjalla. Ulkoiset rahoittajat ovat kaikki alustavasti suostuneet tutkimussopimusten tekemiseen Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

 

”Työterveyslaitos fokusoituu uudessa strategiassaan vahvemmin työkyvyn johtamiseen. On hienoa, että uuden strategian ulkopuolelle jäävät toiminnot Turussa ovat löytäneet vahvan jatkajan. Uskon, että uudessa kotipesässään toiminnalla on mahdollisuus kasvaa ja menestyä”, sanoo Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula.

 

”Tämä huippuosaajien yksikkö tukee vahvasti ammattikorkeakoulun tulevaisuuden yhteistyötä alueen yritystoiminnan kanssa”, iloitsee KT-päällikkö Juha Kääriä Turun ammattikorkeakoulusta.

 

lisätiedot:

Pääjohtaja Antti Koivula

puhelin 043 825 0036

antti.koivula@ttl.fi

 

Vanhempi tutkija Valtteri Hongisto

puhelin 040 585 1888

valtteri.hongisto@ttl.fi

 

Laboratoriopäällikkö Hannu Koskela

puhelin 040 5457470

hannu.koskela@ttl.fi

 

Koulutus- ja tutkimuspäällikkö

Juha Kääriä

puhelin 0505985776

juha.kaaria@turkuamk.fi

 

Rehtori-toimitusjohtaja

Vesa Taatila

puhelin 0505985761

vesa.taatila@turkuamk.fi

 

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs