Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Turkulainen rakennustaito edustettuna Laatuteko-kilpailun finaalissa

Rakennusteollisuus RT

Turkulainen rakennustaito edustettuna Laatuteko-kilpailun finaalissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 11:06
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

Lähes 20 vuotta YIT:llä työskennellyt Aki Ahremaa on mukana Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailun finaalissa. Turkulainen Ahremaa ylsi kilpailun kahdeksan kärkeen 44 ehdokkaan joukosta.

Turun Raunistulassa sijaitsevalla Barkerinrannan kerrostalotyömaalla vastaavana mestarina työskentelevä Ahremaa luottaa siihen, että laadukas lopputulos syntyy vain ajan kanssa.

– Jos juoksee pää kolmantena jalkana, ei tule laatua, Ahremaa kiteyttää.

Laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseen vaikuttaa Ahremaan mukaan myös ammattiylpeys, jonka hän näkee olevan rakentajien keskuudessa jatkuvasti paranemaan päin. Lisäksi hän korostaa asunnon ostajan kanssa syntyvää luottamuksellista suhdetta.

– Vielä muutama vuosi sitten työmaalla saattoi olla kyltti ”asukkailta pääsy kielletty”, mutta nyt tilanne on ihan toinen. Kun asunnosta on kaupat tehty, soitan ostajalle ja kutsun paikan päälle katsomaan, miten talo tehdään.

Barkerinrannassa on käytössä YIT:n turkulaisen laatupäällikön Jere Ritarin kehittämät laatumittaristot. Työmaahallinnan laatua mitataan kahden viikon välein ja loppulaatua kohteen luovutusvaiheessa. Mittauksia on tehty kahden vuoden ajan ja toistaiseksi vain Ahremaa on yltänyt niissä korkeimpaan A-luokkaan. Työmaatoimiston seinällä olevassa diplomissa mainitaan muun muassa että ”työmaan laadusta voidaan havaita ammattiylpeyttä, asiakaskeskeisyyttä ja rohkeutta puuttua epäkohtiin.”

– Aki Ahremaa osoittaa kaikella toiminnallaan, että tässä kohteessa ihmiset tekevät koteja ihmisille, toteaa kilpailun voittajan valitseva maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Tuomariston mukaan myös muita Laatuteko-kilpailun finalisteja yhdistää arvostus omaa työtä kohtaan, pitkä kokemus ja monipuolinen osaaminen. Finalisteja valitessaan tuomaristo korosti erityisesti myös periksiantamatonta asennetta laadun tekemistä kohtaan.

Keväällä käynnistynyt Laatuteko-kilpailu on suunnattu rakennusalan työntekijöille, työryhmille ja työnjohtajille. Ministeri Tiilikaisen valitsema voittaja julkistetaan 13.10. Helsingin Messukeskuksessa pidettävän FinnBuild-tapahtuman yhteydessä.

 

Lisätietoja:


Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluu kaikkiaan viisi toimialaa: Talonrakennusteollisuus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, Pinta ja LVI-tekninen urakointi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs