Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Turku Game Lab laajentaa pelialan yritysyhteistyötä alueellamme

Turun ammattikorkeakoulu

Turku Game Lab laajentaa pelialan yritysyhteistyötä alueellamme

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2013 klo 12:58
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

 

Turun AMK ja Turun yliopisto kouluttaneet pelinkehittäjiä jo vuodesta 2006

Turku Game Lab laajentaa pelialan yritysyhteistyötä alueella

Turun AMK:n ja Turun yliopiston koulutusta pelialalla on toteutettu jo lähes kahdeksan vuoden ajan.  Alan tarpeita on koko ajan kartoitettu yhteistyössä pelialan yritysten ja ammattilaisten kanssa. Näin koulutus on saatu vastaamaan käytännön osaamisvaatimuksiin. Sekä Turun AMK:ssa että Turun yliopistossa on ollut omana suuntautumisvaihtoehtonaan pelinkehitys vuodesta 2012 alkaen.

 

Pelinkehityksen vakiinnuttua osaksi ICT-talon toimintaa, on ollut luontevaa laajentaa palvelutoimintaa paikallisen peliteollisuuden kanssa sekä keskittyä pelillistämiseen ja hyötypeleihin. Turku Game Lab onkin kehittyneempi versio Game Tech & Arts Labista. Laboratorio tarjoaa osaamistaan Turun alueen yritysten ja yhteistyökumppanien lisäksi myös muille asiasta kiinnostuneille.

– Yritysyhteistyö Turku Game Labin ja alueen yritysten kanssa kasvaa jatkuvasti, kun yrityksissä huomataan yhteisen tutkimus- ja kehitysyhteistyön mahdollisuudet laajemmin, kertoo projektipäällikkö Marika Säisä Turun AMK:sta.

 

Digitaalinen sisältö yhdistyy nykyään luontevaksi osaksi niin yritysten projekteja kuin arkielämän ilmiöitäkin. Yhtenä esimerkkinä on Mansoft Tekniikka tietotekniikka Oy:n ja Turun ammattikorkeakoulun yhdessä kehittämä Smart Mathias -matematiikkapeli Windows Phonelle. Peli on suunnattu alakouluikäisille matemaattisten taitojen harjoittamiseen. Sovellus onkin oiva esimerkki modernista viihteestä, jossa tekniikka ja opetuksellisuus on saatu yhdistettyä houkuttelevaksi kokonaisuudeksi.

 

– Yhteistyö Turku Game Labin kanssa sujui erinomaisesti ja jatkossa teemme entistä laajempaa yhteistyötä keskenämme, kertoo Mansoftin toimitusjohtaja Samu Bäckman.

Turku Game Lab on monimuotoinen kotipesä alueelliselle pelinkehitykselle

ICT-taloon varustetussa, Turun AMK:n ja Turun yliopiston yhteisessä, pelialan kehittämisympäristössä on järjestetty pelialan opetusta, tapahtumia sekä Living Lab -periaatteella toimivaa kehittämistyötä ja testauspalveluja alueen yrityksille.

– Turku Game Labin toiminnan ohessa opiskelijat ovat perustaneet useita menestyviä yrityksiä, jotka toimivat peliteknologian viihde- ja hyvinvointisektoreilla. Näiden lisäksi moni aloitteleva yritys on hyötynyt Turku Game Labin tarjoamista mahdollisuuksista, miettii yliopettaja Mika Luimula Turun AMK:sta.

 

TERVETULOA UUSITUN TURKU GAME LABIN LANSEERAUSTILAISUUTEEN

keskiviikkona 9.10.2013 klo 14.00 ICT-talossa

Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku

 

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki pelialan toimijat ja pelialasta kiinnostuneet. Tilaisuuteen osallistuu muun muassa Wargaming.net, joka on mm. kehittänyt kansainvälisellä tasolla olevia suuria sotapelejä, kuten World of Tanks.

 

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoittama Turku Game Lab on Turun ammattikorkea-koulun ja Turun yliopiston innovointiympäristö, jossa teknisten ja luovien alojen opiskelijat kohtaavat pelinkehityksen merkeissä. Pelinkehityksestä kiinnostuneille tarjolla on tilat ja välineet pelinkehitykseen, sekä monipuolista apua pelialan opettajilta ja asiantuntijoilta. Viihdepelien lisäksi Turku Game Lab palvelee myös alueen elinkeinoelämää, jolla on tarpeita peliteknologioiden hyödyntämisessä ja soveltamisessa omassa liiketoiminnassaan.

 

Lisätiedot:         

Mika Luimula, 040 355 0839, mika.luimula@turkuamk.fi

Marika Säisä, 044 907 2080, marika.saisa@turkuamk.fi

Samu Bäckman, 044  770 0060, samu.backman@mansoft.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs