Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tuottavuus kasvaa vain digitalisoimalla

Tuottavuus kasvaa vain digitalisoimalla

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2016 klo 14:57
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Tietoyhteyksien kapasiteetin kasvavaan tarpeeseen pitää pystyä vastaamaan siellä, missä ihmiset ovat.

Internetissä liikkuvan tiedon määrä kasvaa vuosittain 50 prosenttia. Digitaalisessa yhteiskunnassa perusinfraa ovat luotettavat yhteydet, jotka mahdollistavat rajattoman tiedonsiirron ja peruspalveluiden tuottamisen verkossa.

– Esineiden internetin aikakaudella Suomen yhteydet vaativat myrskynkestävää ja huoltovarmaa infrastruktuuria, toteaa Mikael Jungner, joka on laatinut Suomelle toimenpide-ehdotukset digiloikan toteuttamiselle.

Digitalisoiminen on avainasemassa tuottavuuden parantamiseen ja talouskasvun lisäämiseen kautta linjan – oli kyseessä sitten terveys-, koulutus-, yritys tai mikä tahansa muu palvelu, jotka perusinfran varassa pyörivät. 

Selviä tuottavuushyötyjä syntyy kuitenkin vasta, kun ihmisten välisten vuorovaikutusten prosessit siirtyvät tekniikan mahdollistamaan tulevaisuuteen, kuten tietotyöläisten työkalut pilveen, Jungner muistuttaa. 

Massat mukaan julkisen vedossa

Siirrettyjen bittien kasvu Suomessa on vahvaa sekä kiinteissä että mobiiliverkossa. Tasavertaisen tietoyhteiskunnan rakentaminen on oleellista, kun maamme julkisia palveluita hallitusohjelman mukaisesti digitalisoidaan käyttäjälähtöisiksi. 

– Kun julkiset palvelut digitalisoituvat, massa seuraa perässä. Tämä on Suomen kilpailukyvyn vahvistamisen ydin, toteaa Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen.

Suomen Seutuverkot ry:n jäsenyritykset ovat toimittaneet toimivat valokuituyhteydet jo 23 000 kotitaloudelle, yritykselle tai loma-asunnolle. 

– On luotava edellytykset yrityksille, etätyölle, koulutukselle ja tulevaisuuden terveyspalveluille. Haluamme, että Suomen tietoyhteiskunta kehittyy tasavertaiseksi joka alueelta. Kiinteä valokuituverkko edistää kansallista kilpailukykyä, Laitinen toteaa. 

Lisätiedot:

Jarno Laitinen puheenjohtaja, Suomen Seutuverkot ry, jarno.laitinen@kylakuitu.fi, puh. 040 517 0121

Suomen Seutuverkot ry kehittää seutuverkkoja. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää alansa tutkimus- ja kehittämishankkeita yritysten sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. Yhdistys järjestää koulutusta ja tiedottaa alan kehityksestä. Suomen Seutuverkot on riippumaton ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 

Edistämme laajakaistaisten yhteyksien rakentamista Suomessa. Tasavertainen tietoyhteiskuntakehitys on tehtävämme. www.seutuverkot.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs