Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tulevaisuuden sähköverkko-osaajille paljon töitä tiedossa

Rekrytointipalvelu Sihti

Tulevaisuuden sähköverkko-osaajille paljon töitä tiedossa

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 16:53
Julkaisija: Rekrytointipalvelu Sihti

Hyviä sähköverkkosuunnittelijoita ei kasva puissa, mutta pian heitä on tiukka tusina valmiina työelämän todellisiin haasteisiin. RekryKouluttamalla sähköalan ammattilaisia saadaan suoraan yrityksiin tämän päivän vaatimukset täyttävää suunnitteluosaamista.

Rekrytointipalvelu Sihti Oy organisoi tänä syksynä alkavan koulutuksen, joka vastaa sähköverkkoyritysten tarpeeseen saada osaavia suunnittelijoita riveihinsä sekä antaa uudenlaisen uramahdollisuuden sähköalan tutkinnon suorittaneelle työnhakijalle. Neljä kuukautta kestävä koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Pirkanmaan alueen työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Tavoitteena on saada eritysosaamista vaativa työ ja tekijät kohtaamaan uudella tavalla.

Koulutukseen osallistuvat yritykset ovat sitoutuneet työllistämään uudet suunnittelijat koulutuksen päätyttyä. Mukaan ovat lähteneet Eltel Networks Oy, Empower PN Oy, Pohjolan Werkonrakennus Oy, Relacom Finland Oy ja Tampereen Vera Oy. Uudet sähköverkkosuunnittelijat siis työllistyvät koulutuksen jälkeen joko suoraan koulutukseen osallistuviin yrityksiin tai vuokratyösuhteena. Tällä hetkellä tiedossa olevat työpaikat sijaitsevat pääosin Pirkanmaalla, mutta työpaikkoja on tarjolla myös muualla Suomessa. Kaiken kaikkiaan alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Tiiviillä RekryKoulutuksella voidaan edistää työpaikkojen täyttymistä ja ihmisten työllistymistä. ”Lähdimme järjestämään tällaista uutta koulutusta puhtaasti asiakkailta kuultujen kommenttien perusteella. Sähköverkkosuunnittelijoita ei tule valmiina mistään opinahjosta ja nykyvaatimukset työlle ovat aika kovat ja edellyttävät tiettyjä täsmätaitoja. Ja tietysti samanaikaisesti olemme nähneet, että moni sähköalan ammattilainen on vailla työtä. Tämä on meidän sihtiläisten mielestä sietämätön tilanne, jolle voidaan hyvinkin tehdä jotain yhteistyön avulla”, kertoo konsultti Jarmo Päivä Sihdistä.

Koulutuksen järjestäminen vaatiikin yhteistyötä ja sitoutumista monilta tahoilta. Sihdin ja alan yritysten kanssa haasteeseen tarttuivat Pirkanmaan TE-toimisto, ELY-keskus sekä koulutuksesta vastaava Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK. Sihdin roolina on koordinoida koulutuskokonaisuutta. 

Haussa palvelualttiita ja motivoituneita sähköalan osaajia

Lokakuun lopussa starttaavaan koulutukseen valitaan pian 12 hakijaa. Haku päättyy 7. lokakuuta. Valintakriteereissä painottuvat Päivän mukaan sähköalan perustaitojen lisäksi erityisesti into oppia uutta, halu työllistyä haastaviin ja monipuolisiin tehtäviin sekä vuorovaikutustaidot.

”Sähköverkkosuunnittelijat työskentelevät tiiviissä yhteistyössä useiden tahojen kanssa. Asiakaspalveluhenkisyyttä tarvitaan, kun tehdään töitä maanomistajien, viranomaisten ja tietysti myös oman projektitiimin kanssa. Asiakkaiden kanssa toimimisen lisäksi sähköverkkosuunnittelijat painavat töitä myös maastossa ja työpöytänsä ääressä. Suunnittelua, dokumentointia ja lupien hakemista – aika monipuolisilla tehtävillä näiden ammattilaisten työpäivät täyttyvät”, Päivä listaa.

TAKK:n järjestämä koulutusohjelma on hyvin työelämälähtöinen ja osallistuvien yritysten kanssa yhteistyössä hiottu. Opiskelijat myös ahertavat yli puolet neljän kuukauden koulutuksen kestosta työssäoppimisjaksoilla.

Infotilaisuus pe 23.9. klo 12–14

Ainutlaatuiseen koulutus- ja työnhakumahdollisuuteen voi tulla tutustumaan infotilaisuuteen, joka järjestetään perjantaina 23.9. klo 12–14 Pirkanmaan TE-toimistossa. Tilaisuudessa ovat mukana myös koulutukseen osallistuvat yritykset kertomassa toiminnastaan ja työtehtävistä, joita heillä on tarjolla.

Lisätietoja Seniorikonsultti Jarmo Päivä, Sihti Oy, p. 050 444 4424

Rekrytointipalvelu Sihti Oy on henkilöstöpalvelualan kasvuvoimainen ammattilainen. Kauttamme työllistyy kuukausittain parhaimmillaan yli tuhat työntekijää, ja teemme vuosittain noin 300 rekrytointia. Palvelemme kaikenlaisia ja kokoisia yrityksiä ympäri Suomen. Tarjoamme samasta osoitteesta vaivattomasti kaikki yritysten tarvitsemat rekrytoinnit, henkilöstövuokraukset, tolkut ratkaisut henkilöstöjohtamiseen sekä työpsykologipalvelut.

Haluamme kasvaa asiakkaidemme lähellä, yhdessä työntekijöidemme kanssa. Sihti on osa Adecco Groupia. Lisätietoja Sihdistä ja täysosumistamme voit lukea verkkosivuiltamme osoitteesta www.sihti.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs