Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tsemppiä työnhakuun TREENIstä!

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tsemppiä työnhakuun TREENIstä!

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2013 klo 08:46
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Moni vastavalmistunut jää tahtomattaan työttömäksi vähäisen työkokemuksen vuoksi. Toisaalta korkeakoulutettujen katsotaan myös olevan ylikoulutettuja moniin tarjottaviin töihin. TE-toimiston mukaan kesäkuussa 2013 Etelä-Pohjanmaalla nuoria korkeakoulutettuja oli työttömänä 195. Ponnahduslaudaksi oman alan töihin on luotu TREENI-täydennyskoulutus, jonka toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

 

Oman alan työkokemusta ja arvokkaita verkostoja

 

Syitä työttömyydelle on monia, mutta yhteisenä tekijänä kaikilla opiskelijoilla on kova motivaatio työllistyä. TREENI-täydennyskoulutus on suunnattu alle 30-vuotiaille korkeakoulutetuille työttömille. Jokaisella koulutukseen hakeutuvalla on omat tavoitteensa, liittyivät ne sitten työkokemuksen hankkimiseen, verkostojen kasvattamiseen tai omien urasuunnitelmien selventämiseen.

 

- TREENI koostuu lähijaksosta ja työharjoittelusta. Tärkeintä tässä koulutuksessa on se, että opiskelija pääsee oikeasti tekemään oman alansa töitä. Lisäksi opiskelijat saavat kontakteja alueen yrityksiin mm. asiantuntijaluennoitsijoiden kautta, kertoo vastuukouluttaja Eija Rintamäki.

 

Lähijaksolla painotus on projektityössä, joten koulutus soveltuu eri alojen ammattilaiselle. Koulutuksen sisältö koostuu aiheista, joita nykypäivänä työelämässä tarvitaan. Tarkoituksena on kehittää omia taitoja työntekijänä.

 

- Monialainen työympäristö on aikaisemmissa koulutuksissa koettu positiiviseksi. Eri alojen ammattilaiset näkevät asiat eri lailla, mikä synnyttää mielenkiintoisia keskusteluja, kertoo Rintamäki.

 

Korkeakouluopinnoista sujuvasti työelämään

 

TREENI-täydennyskoulutus on Alumnista mentoriksi -hankkeen rinnakkaishanke. Alumnista mentoriksi hanke pyrkii helpottamaan valmistumisvaiheessa olevien korkeakouluopiskelijoiden työllistymistä. Lähtökohdat molemmille hankkeille ovat samat, saada sujuvuutta nuorten ammattilaisten työllistymiseen. Hankkeita rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

 

Haku TREENI-täydennyskoulutukseen 2.9.2013 mennessä www.mol.fi/koulutukset

 

Lisätietoja

www.seamk.fi/treeni

Eija Rintamäki, SeAMK Tekniikka, eija.rintamaki@seamk.fi, puh. 040 830 2404

Anna-Elina Savolainen, TE-toimisto, anna-elina.savolainen@te-toimisto.fi, puh. 029 504 6631

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs