Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tiiriön apteekki on Vuoden opetusapteekki

Farmasian Oppimiskeskus Ry

Tiiriön apteekki on Vuoden opetusapteekki

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 16:45
Julkaisija: Farmasian Oppimiskeskus Ry

FARMASIAN PÄIVÄT 2014

Hämeenlinnan Tiiriön apteekki on palkittu Vuoden 2014 opetusapteekkina. Valinta julkistettiin Farmasian Päivien avajaisissa perjantaina.

Apteekkari Ritva Ortamala on erittäin otettu huomionosoituksesta. Hänen johtamissaan apteekeissa on koulutettu oppilaita jo parinkymmenen vuoden ajan.

– Tämä tunnustus lämmittää mieltä. Kiitos kuuluu koko henkilökunnalle, Ortamala sanoo.

Vuoden opetusapteekin valinnut työryhmä perustelee valintaa sillä, että Tiiriön apteekki on saanut useana vuonna kiitettävää palautetta oppilailta. Harjoittelujaksot ja perehdyttäminen on hoidettu apteekissa suunnitelmallisesti. Oppimista ja tavoitteiden toteutumista seurataan palautekeskusteluilla ja harjoittelun lopuksi itsehoitoneuvontaan painottuvalla ”tentillä”.

Tiiriön apteekissa on tavallisesti 1–2 opiskelijaa vuodessa. Heitä tulee tasapuolisesti sekä Helsingin että Itä-Suomen yliopistosta. Oppilaiden ohjaamisesta vastaava proviisori Heli Saario on huomannut, että yliopistoilla on erilaisia painotuksia opetuksessa.

– Helsingin yliopisto on ollut perinteisellä linjalla, Itä-Suomen yliopistossa on enemmän potilasnäkökulmaa ja lääkehoidon tarkistusta.

Hän räätälöi jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisen opetussuunnitelman oppilaan aiemman kokemuksen ja valmiuksien mukaan. Oppilaille nimetään kummifarmaseutit, mutta perehdytykseen ja ohjaamiseen osallistuu koko työyhteisö. Tiiriön apteekissa kaikki jakavat mielellään osaamistaan.

Oppilaiden viihtyminen takaa sen, ettei apteekissa ole koskaan kärsitty työvoimapulasta.

– Tällä hetkellä meillä on kaksi entistä oppilaista töissä. Enemmänkin olisi tulossa ja mielellämme ottaisimme, mutta aina ei pysty, apteekkari Ortamala sanoo.

Vuodesta 1992 lähtien jaettu Vuoden opetusapteekki -tunnustuspalkinto myönnetään apteekille, jossa farmaseutin ja proviisorin opintoihin kuuluva harjoittelu on järjestetty esimerkillisellä tavalla. Palkittava apteekki valitaan opiskelijapalautteen perusteella ja valinnasta päättää koulutusyksikköjen ja apteekkialan järjestöjen edustajista koostuva työryhmä.

Farmaseutin ja proviisorin opintoihin kuuluvan, yhteensä puolen vuoden apteekkiharjoittelun, suorittaa apteekeissa vuosittain noin 600 farmasian opiskelijaa.

Lisätietoja: Apteekkari Ritva Ortamala, p. 040 514 4999 ja yliopisto-opettaja Katja Pitkä, Helsingin yliopiston farmasian tiedekunta, p. 050 318 0270.

Farmasian oppimiskeskus ry (FOK) on yhdeksän lääkealan toimijan muodostama yleishyödyllinen yhteisö. Oppimiskeskuksen tavoitteena on tuottaa laadukasta ja oppimista aktivoivaa koulutusta ja kannustaa osallistujia elinikäiseen oppimiseen ja opiskeluun. Farmasian oppimiskeskus järjestää vuosittain farmasian alan suurimman täydennyskoulutustapahtuman Farmasian päivät.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs