Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tiirikkalassa harjoitellaan tietoista syömistä Mindfulness-lounaalla

Tiirikkalassa harjoitellaan tietoista syömistä Mindfulness-lounaalla

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2014 klo 09:45
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Anniskelukahvila Tiirikkala järjestää tiettävästi Suomen ensimmäisen Mindfulness-lounaan maanantaina 13.10. Kolmen ruokalajin herkullinen lounas nautitaan tietoisuusohjaaja Mira Niemen opastuksella jokaiseen suupalaan keskittyen.

Tiirikkalassa sukelletaan tietoisen syömisen saloihin marraskuun toisena maanantaina. Turkulainen keittiömestari Janne Juvonen on laatinut kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltavan lounasmenun, joka sisältää alkuun porkka-inkiväärinakeittoa, pääruuaksi joko lämpimän lohileivän tai punajuuri-vuohenjuustoleivän ja jälkiruuaksi omenapaistosta kahvin tai teen kera.

-Haluamme tarjota turkulaisille kiireettömän ja rentouttavan lounashetken työpäivän keskellä. Kokemuksesta tiedämme, että lounaallakin ajatukset suuntaavat usein työasioihin. Tästä syntyi ajatus Mindfulness-lounaasta, joka tarjoaisi mahdollisuuden virkistävään pysähdykseen keskellä hektistä työpäivää, Tiirikkalan ravintolapäällikkö Jarno Venho kertoo.

Mindfulness-lounas järjestetään yhteistyössä kokeneen Mindfulness-ohjaajan Mira Niemen kanssa.

-Tietoisuustaidoilla eli Mindfulnessilla tarkoitetaan hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja kykyä havainnoida mielen tuottamia kokemuksia, tulkintoja ja olotiloja. Tietoinen läsnäolo arjen toimissa, kuten ruokailussa, on tärkeä osa Mindfulness-harjoittelua. Tulemme syömään lounasta hyödyntämällä kaikkia aistejamme, Niemi lupaa.

Lounas nautitaan pääasiallisesti hiljaisuudessa, ainoastaan ohjaaja antaa välillä sanallisia ohjeita. Tunnin kestävän ruokailun jälkeen on mahdollista esittää kysymyksiä tai keskustella ohjaajan kanssa.

-Jos on harkinnut Mindfulnessin kokeilua, niin Tiirikkalan lounas tarjoaa tutustumiseen helpon tavan. Tietääkseni vastaavaa ei ole vielä muualla kokeiltu, Niemi sanoo.

Mindfulness-lounas sopii mainiosti myös esimerkiksi dieettiä aloittelevalle.

-Ruoansulatuksenkin kannalta on oleellista keskittyä ruokailuun sen sijaan, että hotkii ateriansa tai räplää samalla kännykkäänsä. Avain terveelliseen syömiseen on syödyn ruuan ja omien tunteiden havaitseminen. On hyvä tiedostaa, mitä söin ja tunnenko oloni kylläiseksi, Niemi opastaa.

Mindfulness-lounas järjestetään Tiirikkalan yläkerrassa 13.10. kello 11.30, ja sen kesto on tunti. Paikkoja on tarjolla 30 nopeimmalle. Paikkansa voi varata sähköpostitse osoitteesta info@tiirikkala.fi

Lounaan hinta on 12 euroa.

Lisätiedot:

Jarno Venho

ravintolapäällikkö

jarno.venho@tiirikkala.fi

0414406367

Liitetiedostot

Anniskelukahvila Tiirikkala on tunnelmallinen kahvilabaari, jonne kaiken ikäiset ovat tervetulleita nauttimaan ruuasta, juomasta ja livemusiikista. Tiirikkala sijaitsee Turun Vähätorilla ja on auki viikon jokaisena päivänä.

Anniskelukahvila Tiirikkalan taustalla on Juomanlaskijaveljet Oy, joka on perustettu vuonna 2014.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs