Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tiedote: Miten Cramolla onnistuttiin vähentämään työtapaturmia vuodessa 28:sta 10:een?

Cramo

Tiedote: Miten Cramolla onnistuttiin vähentämään työtapaturmia vuodessa 28:sta 10:een?

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2014 klo 11:45
Julkaisija: Cramo

Cramolla onnistuttiin vähentämään merkittävästi työtapaturmia 

Cramo Finland Oy:ssa vuonna 2012 aloitettu työturvallisuuden kehitysohjelma tuotti nopeasti näkyviä tuloksia: työtapaturmista johtuvat poissaolopäivät laskivat vuodessa alle puoleen.

Cramo on asettanut tavoitteekseen nolla työtapaturmaa. Yrityksessä käynnistettiin vuonna 2012 mittavat työturvallisuuden kehittämistoimet, jonka ansiosta jo vuodessa saatiin laskettua työtapaturmien määrä 28:sta 10:een.  Vielä kappalemääriä merkittävämpi muutos on nähty tapaturmien vakavuuden lievenemisessä. Poissaolopäiviä on ollut vuosittain 600 - 700, kun vuonna 2013 niitä oli enää 124.

-Cramolla ei perinteisesti turvallisuudesta ole tingitty. Olemme kuitenkin parin viimeisen vuoden aikana panostaneet merkittävästi ennalta ehkäiseviin menetelmiin, joilla tunnistetaan paremmin työturvallisuusriskejä. Haluamme puuttua riskeihin ennen kuin mitään tapahtuu, Cramo Finland Oy:n työsuojelupäällikkö Mikko Yläjääski kertoo. 

Yläjääsken mukaan henkilöstön koulutus on ollut avainasemassa. Cramon jokainen esimies saa tukea uusien työturvallisuuskartoitusten käytössä. He suorittavat oman tiiminsä kanssa alueensa työympäristönsä vaarojen tunnistamista selkeiden tukimateriaalien avulla 1 - 5 kertaa vuodessa.

-Kartoituksessa ei pelkästään keskitytä turvallisuuspuutteisiin, vaan siinä huomioidaan myös esimerkiksi työntekijöiden työergonomia, henkinen kuormitus ja altistuminen pölylle, Yläjääski muistuttaa.

Cramo Finland Oy:n työturvallisuuden hallintajärjestelmä täyttää arvostetun kansainvälisen OHSAS 18001 standardin vaatimukset.  Järjestelmä on Det Norske Veritaksen sertifioima. Cramo on yksi alansa ensimmäisiä toimijoita, joilla on laatu-, ja ympäristöjärjestelmien lisäksi myös ulkoisesti auditoitu työterveys- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmä.

-Roolimalli-ajattelumme mukaisesti olemme ulottaneet ohjelman koskemaan myös aliurakoitsijoitamme ja koulutamme kaikki yhteistyökumppanit toimimaan samojen toimintamallien mukaisesti. Turvallisuusasioissa saavuttamamme kehitys on herättänyt kiinnostusta myös asiakkaissamme.  Tarjoamme mielellämme asiakkaillemme myös turvallisuusosaamisemme osana vuokrauspalveluiden kokonaisuutta, Yläjääski sanoo.

Cramon työturvallisuusohjelman tulokset eivät näy vain parempana työturvallisuutena, vaan myös tuloksessa viivan alla. Ohjelman aikaansaamat suorat vuosittaiset säästöt ovat satoja tuhansia ja vähentyneiden onnettomuuksien ansiosta myös yhtiön vakuutuskulut laskevat. 

Cramon työstä turvallisuusasioiden eteen voi lukea myös tuoreesta yhteiskuntavastuuraportista:

http://www.cramo.com/upload/Corporate%20site/Sustainability/Sustainability_report_2013_final_lowres.pdf

 

Lisätietoja:

Mikko Yläjääski, turvallisuusasiantuntija

Cramo Finland Oy

puhelin 010 661 1252

Kalliosolantie 2, 01740 VANTAA

e-mail: mikko.ylajaaski@cramo.com

Internet: www.cramo.fi

 

Liitetiedostot

 

 

 

Suomalainen Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi vuokraamme siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoamme rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa 360 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 400. Vuoden 2013 liikevaihto oli 660 miljoonaa euroa. Kotimaassa toimimme valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 60 toimipisteestä käsin. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä ja tahoja rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.cramo.fiwww.facebook.com/cramofinland

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs