Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tiedote 30.5.2014: Ihmisillä on edelleen kova halu tehdä töitä

OPTEAM

Tiedote 30.5.2014: Ihmisillä on edelleen kova halu tehdä töitä

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2014 klo 13:30
Julkaisija: OPTEAM

Näin totesi Future Worksin Petri Rajaniemi tiistaina 27.5. järjestetyssä henkilöstöpalveluyritys Opteamin ja designtoimisto Kuudennen Kerroksen aamiaistilaisuudessa, johon oli kutsuttu henkilöstöjohdon päättäjiä ja asiantuntijoita.

Rajaniemen mukaan työn imu ei ole hävinnyt minnekään, eikä ongelmana ole työn tai tulosten vaatimukset, vaan se miten työtä pitäisi tehdä.  Usein tulosten saavuttamista rajoittavat liiallinen ohjaus ja loputtomat prosessit.

– Länsimaissa on käynnissä iso arvopohjan murros, joka heijastuu myös työelämään. Raha- ja statusvetoinen työnteko on siirtynyt itään ja etelään, kun taas länsimaiset ihmiset hakevat työltä muita motiiveja. Tähän on vaikuttanut mm. meritokratian ideaalin mureneminen, jonka mukaan hyville pitäisi käydä hyvin ja pahoille huonosti. Nykyinen työelämä ei enää anna takuita kenellekään, Rajaniemi muistutti.

Rajaniemestä on hienoa, että uusi sukupolvi uskaltaa ottaa riskejä, vaikka niistä voi tulla niin sanotusti sanomista. Esimerkkinä Rajaniemi mainitsi Mikael Granlundin ilmaveivin ja Enni Rukajärven hopeamitalin Sotšin olympialaisissa.

Rajaniemen ajatuksia jatkoi Kuudennen Kerroksen esitys tulevaisuuden työntekijöistä, joka pohjautui huhtikuussa julkaistuun Tiedostava kuluttaja -tutkimukseen. Tulevaisuuden työntekijöiden toiveet ja odotukset työtä ja työnantajaa kohtaan vain kasvavat. Työnantajille tämä asettaa uudenlaisen haasteen kun osalle työntekijöistä työ ja vapaa-aika ovat yhtä, siinä missä toiset haluavat tehdä töitä silloin kun itselle sopii.

– Tutkimuksemme mukaan tiedostaminen on lisääntynyt kuluttamisessa ja tämä heijastuu myös työelämään. Ihmiset haluavat yhä enemmän tehdä merkityksellistä työtä sellaisissa yrityksissä, joiden maine on kunnossa, Kuudennen Kerroksen asiakkuusjohtaja Päivi Korteniemi tiivisti.

CEB SHL Talent Measurement Solutionsin johtavan konsultin Astrid Pietilän ja Opteamin seniorikonsultin Hippu Pintilän esityksissä nostettiin esille miten tärkeää on, että juuri oikeat ihmiset ja yritykset kohtaavat ja miten tuo kohtaaminen on hoidettu.

– Muutos on vakio, mutta henkilöltä itseltään vaaditaan paljon kuinka hän tuon muutoksen ottaa vastaan. Meidän tulee tunnistaa ne henkilöt, joiden on mahdollisuus kasvaa tehtävissään ja jotka myös itse tätä haluavat. Nyt sitoutetut työntekijät kohtaavat tulevaisuuden johtajina aivan erilaisen maailman, Pietilä esitti.

– Työnhausta on tullut tapa, jota tehdään yhä aktiivisemmin, vaikka uudelle työpaikalle ei olisi varsinaista tarvetta. Myös työnantajakuvaa seurataan yhä tarkemmin muun muassa sosiaalisen median välityksellä. Mielenkiintoista on se, että hakijakokemus vaikuttaa myöhemmin hakijan kulutuskäyttäytymiseen. Mikäli kokemus työnantajasta on positiivinen, hän on myös helpommin asiakkaana valmis suosittelemaan tätä yritystä, Pintilä kertoi lopuksi.

Opteamin ja Kuudennen Kerroksen tilaisuuteen oli tiistaina Helsingin Adams-saliin kokoontunut reilut 50 henkilöstöjohdon ammattilaista. Tilaisuuden avasi Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen, joka muistutti yleisöä globaalista työelämän ilmiöstä: keskipalkkaisten töiden katoamisesta. Vanhala-Harmanen kuitenkin peräänkuulutti sitä, että työtä on edelleen olemassa, vaikka tapa tehdä sitä ja odotukset sen suhteen ovatkin nopeasti muuttuneet.

Lisätiedot:

Petri Rajaniemi, perustajaosakas, Future Works puh. 044 5251 222
petri.rajaniemi@windowslive.com

Päivi Korteniemi, asiakkuusjohtaja, Kuudes Kerros, puh. 040 7155 262
paivi.korteniemi@kuudes.fi

Astrid Pietilä, johtava konsultti, CEB SHL Talent Measurement Solutions, puh. 040 5043 756
astrid.pietila@shl.com

Hippu Pintilä, seniorikonsultti, psykologi, Opteam, puh. 040 7780 911
hippu.pintila@opteam.fi

Opteam on yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Valttejamme ovat vastuullisuus, vahva toimiala-osaaminen ja innovatiivinen tapa toimia. Yhdistämme valtakunnallisen konseptin ja paikallistuntemuksen edut yli 30 toimiston voimin Helsingistä Sodankylään. Suomen lisäksi meillä on vankka jalansija Puolassa, Slovakiassa ja Filippiineillä. Opteamin liikevaihto oli 65 milj. € vuonna 2013. www.opteam.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs