Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Tehylle sakkoja laittomasta hakukiellosta

KT Kuntatyönantajat

Tehylle sakkoja laittomasta hakukiellosta

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2014 klo 15:10
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Työtuomioistuin on tuominnut Tehyn ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHon hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Tehy on asettanut hakukiellon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin 22.9.2014 alkaen. Työtuomioistuimen mukaan työtaistelu kohdistuu työnantajan työnjohto-oikeuteen.

Työtuomioistuin tuomitsi Tehyn 2 600 euron hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. KoHo tuomittiin 1 600 euron hyvityssakkoihin valvontavelvollisuuden rikkomisesta. Järjestöt määrättiin korvaamaan myös KT Kuntatyönantajien oikeudenkäyntikulut.

Tehyn hakukielto kattaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kaikki ulkoisessa haussa olevat toimet ja virat. Työtaistelullaan Tehy pyrkii painostamaan työnantajaa kumoamaan aikaisemman päätöksensä koskien organisaatiomuutosta, jossa työnantajan sisäisiä kehittämistoimintoja ja johtoportaan henkilöstöhallinnollisia esimiestehtäviä järjestellään uudelleen.

Työtuomioistuin toteaa ratkaisussaan hakukiellon työtaistelutoimenpiteenä kohdistuneen KVTES:n työnjohto-oikeutta koskevaan määräykseen. KoHo on laiminlyönyt valvontavelvollisuutensa, kun se ei ole ryhtynyt asiassa valvontatoimenpiteisiin saatuaan tiedon työtaistelusta. Tuomio on selkeästi linjassa aikaisemman oikeuskäytännön kanssa. KT edellyttää, että järjestöt kunnioittavat annettua tuomiota ja huolehtivat siitä, että laiton työtaistelu lopetetaan.

Lisätiedot:
työmarkkinalakimies Emma Stavén, puh. 050 452 3264
neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, puh. 050 357 4233

 

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs