Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Täysillä takaisin töihin! Uraäitien töihinpaluu saa nostetta MiB Akatemiasta

Mothers in Business MiB ry

Täysillä takaisin töihin! Uraäitien töihinpaluu saa nostetta MiB Akatemiasta

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 14:30
Julkaisija: Mothers in Business MiB ry

Korkeasti koulutettujen, työhönsä kunnianhimoisesti suhtautuvien naisten urakehitys hidastuu usein perhevapaiden jälkeen, vaikka se ei olisi työntekijän toive tai yrityksen etu. Mikäli työnantaja ei pysty hyödyntämään työntekijän osaamista oikealla tavalla, on työuran kriittisessä vaiheessa tapahtuva katkos yritykselle riski menettää osaamista, johon se on panostanut. Tämä maksaa työntekijälle uramahdollisuuksia, työnantajalle rahaa sekä yhteiskunnalle menetettyjä työvuosia ja kyvykkäitä naisjohtajia. Mothers in Business MiB ry:n aktiivinaisten innovaatio, MiB Akatemia, tuo konkreettisen ratkaisun ongelmaan.

MiB Akatemia on perhevapaalta työelämään palaaville äideille ja heidän työnantajilleen luotu osaamisen tunnistamisen ja kehittämisen kokonaisuus, joka kannustaa osapuolia avoimeen keskusteluun ja luo parempia työelämän käytäntöjä. Ensimmäinen MiB Akatemia on juuri saatu päätökseen, ja jo välittömät tulokset ovat rohkaisevia. Kolme kuukautta kestänyt kokeilu huipentui tiiviiseen työskentelyjaksoon, johon sisältyi sisältyi muun muassa äitien ryhmäcoachingia sekä työntekijän motivaatiotekijöiden, osaamisen ja vahvuuksien kartoittamista ja ohjattu keskustelu esimiehen kanssa urasuunnitelman luomiseksi.

Kokeilun vaikuttavuutta arvioi Työterveyslaitos, jonka johtava asiantuntija Salla Toppinen-Tanner kommentoi kyselytuloksia näin:

“MiB Akatemia onnistui fokusoimaan äitien ajatuksia työhön, kirkastamaan uraan liittyviä toiveita ja odotuksia, konkretisoimaan omia tulevaisuuden suunnitelmia sekä luomaan itseluottamusta työuran järjestämiseen ja itsestä huolehtimiseen. Osallistujat voimaantuivat ja kokivat myös hyvinvointinsa paremmaksi. Toki tulokset ovat suuntaa-antavia näin pienessä joukossa (viisi osallistujaa).”

Kokeilun rahoitti Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön Teot ratkaisevat -hanke. MiB Akatemian yhteistyökumppanit kokeilussa olivat Työterveyslaitoksen lisäksi HRM Partners, Suomen Motivaatiotalo, C&Q Systems sekä Ohjausosuuskunta Ote. Kokeiluun osallistui viisi äitiä neljästä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksestä: Andritz Oy, Fujitsu Finland Oy, Konecranes Oyj ja Siemens Oy.

“Jatkamme MiB Akatemian kehittämistä auttaaksemme perhevapailta töihin palaavia uraäitejä ja työnantajia löytämään toimivat ratkaisut uran kriittisessä vaiheessa. Motivoituneen uraäidin ketterä paluu töihin lisää sitoutumista ja työn tuottavuutta. Ei myöskään kannata unohtaa, että perheystävällisyys on yrityksen valtti kilpailtaessa ammattitaitoisista työntekijöistä!” kertoo MiB Akatemian projektipäällikkö Riina Salmivalli.

MiB Akatemiasta kehitetään jatkossa vaikuttavaa yhteistyömallia, jossa työnantajat, uraäidit, vaikuttajat ja osaamisen asiantuntijat tuovat äitien kyvyt ja motivaation täysipainoisesti työnantajan ja yhteiskunnan hyödynnettäväksi. MiB Akatemian tavoite on luoda menestyksekästä ja parempaa työelämää, työhyvinvointia ja kansantaloutta edistäviä käytäntöjä.

Lisätietoja: projektipäällikkö Riina Salmivalli, p. 050 342 5585, akatemia@mothersinbusiness.fi

Liitetiedostot

Mothers in Business MiB ry on urahenkisten äitien verkosto. Tarkoituksemme on voimaannuttaa korkeasti koulutettuja pienten lasten äitejä uran ja perheen yhteensovittamisessa sekä tarjota tukea osaamisen kehittämiseen, verkostoitumiseen  ja uran edistämiseen. www.mothersinbusiness.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs