Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Täsmennys: Hartikainen ei puuttunut nimittävän tahon harkintaan puolisonsa palkkaamisessa

Valtiovarainministeriö

Täsmennys: Hartikainen ei puuttunut nimittävän tahon harkintaan puolisonsa palkkaamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 15:53
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö haluaa kiinnittää huomiota julkisuudessa epätarkasti uutisoituun kohtaan Tullin selvitystyöryhmän loppuraportissa. Toisin kuin julkisuudessa on uutisoitu, raportin mukaan Tullin virkavapaalla oleva pääjohtaja Antti Hartikainen ei puuttunut itsenäisen Itäisen tullipiirin päätökseen puolison palkkaamisesta, vaikkakin hän oli osallistunut moitittavalla tavalla keskusteluun puolison palkkaamisesta Tullin keskushallinnon edustajien kanssa. Tällä keskustelulla ei kuitenkaan ollut yhteyttä palkkauspäätökseen.

Tullin selvitysryhmän raportti 19.1.2015 s. 15:

Selvitysryhmän saaman selvityksen perusteella Antti Hartikainen oli toimiessaan pääjohtajana osallistunut puolisonsa rekrytointiin liittyvään keskusteluun 3.9.2012 pidetyssä tilaisuudessa. Asiasta oli käyty tämän jälkeen myös sähköpostiviestintää. Selvitystyöryhmän arvion mukaan Antti Hartikaisen olisi pitänyt pääjohtajan asemassa pidättäytyä täysin keskustelemasta puolisoaan koskevasta asiasta. Siten selvitystyöryhmä ei pidä Antti Hartikaisen menettelyä tältä osin hyväksyttävänä.

Pääjohtaja Antti Hartikaisen puolison nimityksestä Itäisen tullipiirin Vainikkalan junaryhmään 22.10.2012-31.3.2013 väliseksi ajaksi päätti Itäinen tullipiiri toimivaltansa mukaisesti. Antti Hartikainen ei ole selvitysryhmän työn yhteydessä saatujen tietojen perusteella puuttunut nimittävän viranomaisen harkintaan.

LINKIT:

Tullin selvitysryhmän raportti 19.1.2015

Tulli on valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto. Valtiovarainministeriö vastaa Tullin tulosohjauksesta. Ministerien välinen työnjako muuttui 26.9.2014 siten, että ministeri Päivi Räsänen vastaa nykyisin Tullin asioista valtiovarainministeriössä.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Liinu Lehto p. 02955 30221, etunimi.sukunimi@vm.fi 

ministeri Räsäsen erityisavustaja Soili Haverinen gsm. 050 4560982, etunimi.sukunimi@intermin.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs