Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » TAMK vie tamperelaista koulutusosaamista maailmalle

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

TAMK vie tamperelaista koulutusosaamista maailmalle

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2014 klo 07:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kansainvälinen koulutus on Tampereen ammattikorkeakoululle (TAMK) merkitykseltään nouseva strateginen valinta. Kehittyvissä maissa koulutustarve nousee jopa väestönkasvuakin nopeammin. Esimerkiksi luonnonvaroista saatavia vientituloja käytetään yhä enemmän koulutukseen. Hyvä kehitys jatkuu varmistamalla kansalaisten osaaminen, vaikka nykyiset tulonlähteet ehtyisivät.

- TAMK tarjoaa korkeatasoista suomalaista koulutusosaamista kansainvälisesti. Siihen sisältyvät bachelor- ja masters -koulutus sekä korkeakoulutettujen täydennyskoulutus. Kehittämällä järjestelmiä, opetussuunnitelmia, menetelmiä ja opettajien pedagogista osaamista yhdessä asiakkaiden kanssa autamme heitä parantamaan koulutuksensa tuloksia omaa kokoamme suuremmassa mittakaavassa, kertoo oppilaitoksen vararehtori Mikko Naukkarinen.

Yritysyhteistyömalli Suomesta Brasiliaan

TAMK on mukana Brasilian ja Suomen välisessä Teachers for the Future -ohjelmassa yhdessä HAMKin ja Haaga-Helian kanssa. Ohjelma kestää kymmenen kuukautta, josta brasilialaiset opettajat viettävät Suomessa viisi kuukautta tutustuen Suomen koulujärjestelmään ja yrityksiin, uusimpiin pedagogisiin teorioihin ja käytäntöihin sekä projektioppimiseen.

Tohtori Marcelo Costa Pinto e Santos on ollut TAMKissa elokuusta lähtien tutustumassa suomalaiseen tutkimukseen ja opetukseen. Hän opettaa mm. tietotekniikkaa Minais Gerasin osavaltion koulutus-, tiede- ja tekniikka-Insitituutissa. Hän on huomannut, että Suomessa opetus on vapaampaa kuin Brasiliassa.

- Meillä Brasiliassa lainsäädäntö estää yrittäjyysopinnot toisin kuin TAMKin TiimiAkatemiassa. Meillä ei sovelleta opittua teoriaa yritysten tarpeisiin yhtä hyvin kuin täällä, vaan paino on tieteellisissä julkaisuissa. Brasiliassa pitäisi sääntöjä löysentää, jotta opettajat voisivat tehdä enemmän yritysyhteistyötä ja projekteja, hän kertoo.

Hän on erityisen vaikuttunut TAMKin ja Uuden Tehtaan avoimen innovaatioympäristön Demolan yhteistyöstä missä opiskelijat kehittävät digitaalisia tuotteita ja palveluja yritysten tarjoamien konseptien pohjalta.

Uusia tuulia ja inspiroivia keskusteluja

Tamperelainen liiketoimintakonsultti ja yrittäjä Anita Kangaspeska opiskelee TAMKin Executive MBA -ohjelmassa. Englanninkielinen ohjelma on tarkoitettu yksityisen ja julkisen sektorin asiantuntijoille, johtavassa asemassa toimiville henkilöille sekä kansainvälisen kaupan ja hallinnon tehtävissä työskenteleville.

Kangaspeska valitsi TAMKin MBA-ohjelman, koska oppilaitos on lähellä ja opinnot voi suorittaa työn ohessa. Projektisalkunhallinnan asiantuntijana hän tekee parhaillaan lopputyötä projektisalkun hyödyistä. Siksi projektijohtaminen onkin ollut hänelle yksi mielekkäimpiä opiskelukokonaisuuksia.

- On mielenkiintoista saada tutuille asioille teoriapohjaa ja peilata omia kokemuksia muiden osallistujien kokemuksiin.

Suurimman hyödyn hän on kuitenkin saanut keskustelemalla muiden eri aloilta tulevien pitkän linjan ammattilaisten kanssa.

Parhailla kouluttajilla on pitkä työhistoria ja he tuovat uusimpia tuulia maailmalta kurssille. On hienoa, että TAMK ottaa osallistujilta palautetta vastaan ja tekee tarvittaessa muutoksia kurssin sisältöön, hän kiittelee. Teksti Eila Aalto

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1z7sbNs
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs