Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Taitaja2014: Taitaja9-kilpailun suomenmestaruus Ähtärin Yhteiskoulun joukkueelle

Koulutuskeskus Salpaus

Taitaja2014: Taitaja9-kilpailun suomenmestaruus Ähtärin Yhteiskoulun joukkueelle

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2014 klo 19:48
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Ammatillisen koulutuksen Taitaja2014-suurtapahtumassa Lahdessa kisattiin keskiviikkona yhdeksäsluokkalaisten kädentaitojen osaamisessa, Taitaja9-kilpailussa. Suomen mestaruuden vei Ähtärin Yhteiskoulun joukkue KAR-Ähtäri. Taitaja-tapahtuma kokonaisuudessaan keräsi keskiviikkona yli 20 000 kävijää.

Taitaja9-kilpailu on peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille tarkoitettu kädentaitokilpailu. Taitaja9 käydään leikkimielisenä kisana kolmihenkisin joukkuein.

– Tällä kilpailulla halutaan hauskalla ja innostavalla tavalla nostaa taitoaineiden, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden tuntemusta, ja sitä kautta myös lisätä kiinnostusta ammatilliseen koulutukseen, kertoo Taitaja2014-tapahtuman koulukoordinaattori Krista Velling Koulutuskeskus Salpauksesta.

Taitaja9:n paikalliskilpailuja järjestetään ympäri Suomea. Paikalliskilpailujen parhaat joukkueet jatkavat aluekilpailuihin, ja sieltä parhaat pääsevät valtakunnalliseen loppukilpailuun.

Alkupuheessaan Skills Finland ry:n Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen muistutti, että kilpailussa pelkkä kädentaitojen osaaminen ei riitä.

– Tämän kisan voittaa sellainen joukkue, joka käytännön osaamisen lisäksi hallitsee parhaiten ryhmätyön ja toisten huomioon ottamisen.

”Paremmin ei olisi voinut loppukilpailu mennä’

Taitaja9-loppukilpailuun osallistui yhteensä 36 joukkuetta eri puolilta Suomea. Vauhdikkaan ja iloisen kilpailun juontajina toimivat Ilari Johansson ja Katherine Macri.

Loppukilpailussa edettiin alkuerien, keräilyerien ja semifinaalierien kautta finaaliin. Finaalissa ensimmäinen tehtävä oli kolmiulotteisen palapelin kokoaminen. Sen jälkeen joukkueiden tehtävänä oli QR-koodin kokoaminen palikoista, ja valmiin QR-koodin avulla sai ohjeet viimeiseen tehtävään, joka oli paineilmaraketin valmistaminen.

Voittajaksi selviytyi Ähtärin Yhteiskoulun joukkue KAR-Ähtäri, jossa kilpailivat Sani Rantakömi, Valtteri Karlsson ja Tuomas Autio. Palkinnoksi voittajajoukkue sai skootterit. Voittajat kertoivat, että koko loppukilpailu sujui heiltä erittäin hyvin.

– Joukkueemme vahvuus tässä kisassa oli yhteistyö ja hyvä yhteishenki. On ollut tosi kiva päivä, ei tällaista varmasti pääse kokemaan kovin montaa kertaa elämässään. Voittoahan täältä tultiin hakemaan, joten tämä meni niin kuin pitikin, kolmikko kertoo hymyillen.

Toiseksi sijoittui Kesämäenrinteen koulu Lappeenrannasta ja kolmanneksi Kuivaniemen koulu Iistä. Neljäs oli Ilmaristen yhtenäiskoulu Liedosta ja viidennen sijan jakoivat Keuruun Yhteiskoulun yläkoulu ja Tredu, Tampereen seudun ammattiopisto.

Taitaja2014-tapahtumassa yli 20 000 kävijää keskiviikkona

Taitaja2014-tapahtuma keräsi keskiviikkona yli 20 000 kävijää. Tiistaina kävijöitä oli noin 12 000, joten vielä torstaina jatkuvan tapahtuman ennakkoarvio, yhteensä noin 40 000 kävijää, näyttää toteutuvan ja jopa ylittyvän.

Taitaja2014-tapahtuma on avoinna yleisölle torstaina 10.4. klo 8.30–13.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kolmipäiväisen ammattitaitokilpailun voittajat julkistetaan torstai-iltana.


Lisätietoja:

Marjaana Keskitalo
Taitaja2014 markkinointi- ja viestintävastaava
puh. 044 7081470
marjaana.keskitalo@salpaus.fi

www.taitaja2014.fi

Finalistien oppilaitokset ja tietoja kotipaikkakunnista

Taitaja2014-kuvapankki 

Taustamateriaalia ja tärppejä jutuntekoon 

 

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma.  Taitaja2014 järjestetään Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Tapahtumassa noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista 44 eri lajissa oikeata työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Samalla käydään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun ysiluokkalaisille. Taitaja2014-tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sinne odotetaan noin 40 000 kävijää. Tapahtuman järjestää Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneineen. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs