Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Taitaja2014-suurtapahtumalle kattava ympäristöstrategia

Koulutuskeskus Salpaus

Taitaja2014-suurtapahtumalle kattava ympäristöstrategia

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2014 klo 10:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja2014 järjestetään Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Tapahtumalle on ensimmäistä kertaa sen historiassa laadittu kattava ympäristöstrategia, joka ulottuu suunnittelusta ja rakentamisesta kaikkiin kilpailulajeihin sekä yleisöpalveluihin ja –neuvontaan saakka. Noin 40 000 kävijää vetävän tapahtuman ympäristöhaittojen minimoinnin malli siirtyy jatkossa seuraaville Taitaja-järjestäjille. Myös Lahdessa vuonna 2017 pidettäviin hiihdon MM-kisoihin otetaan oppia Taitaja2014-ympäristöstrategiasta.

Kestävä kehitys kuuluu vuosittain eri paikkakunnalla järjestettävän Taitaja-tapahtuman pysyviin teemoihin. Ne on määritellyt Taitajan taustaorganisaationa toimiva Skills Finland ry. Lahden Taitajassa kestävä kehitys valittiin myös erityisteemaksi, joka linkittyy yhteen Lahden kaupungin Green City –ympäristöohjelman kanssa. Lahden kaupunki onkin ollut tiiviisti mukana Taitaja2014-ympäristöstrategian luomisessa. Tapahtuman suojelijana toimii ympäristöministeri Ville Niinistö.

Jätepoliiseilta neuvoja, vihreältä polulta elämyksiä ja tietoa

”Keskeisintä on ehkäistä jätteiden syntyä ja edistää lajittelua tapahtuma-aikana. Erityisen tärkeää on estää biojätteen joutuminen sekajätteen joukkoon”, kertoo ympäristöalan opettaja Paula Salomäki Koulutuskeskus Salpauksesta, joka järjestää Taitaja2014-tapahtuman yhteistyössä muiden oppilaitosten ja satojen yritysten kanssa. Keskeisille paikoille tapahtuma-alueella sijoitetaan selkeästi merkittyjä jätepisteitä, joissa jätepoliisit eli ympäristöalan opiskelijat neuvovat yleisöä lajittelussa. Kisavieraat voivat myös kiertää vihreän Green Skills -polun, jolla tutustutaan yhdeksään ammattialaan ympäristönäkökulmasta ja tehdään pieniä tehtäviä.

Kestävää kehitystä toteutetaan kaikissa 44:ssä nuorten ammattitaidon SM-kilpailulajissa sekä näytöslajeissa, ammattinäytöksessä ja neljässä TaitajaPLUS-lajissa. Tehtävät ja arviointi edellyttävät kilpailijoilta ympäristöystävällistä työskentelytapaa. Salpauksen ympäristöalan opiskelijat ovat opettajiensa johdolla selvittäneet lajien ympäristövaikutuksia, ja niiden minimointi on toteutettu yhdessä lajijärjestelyistä vastaavien opettajien kanssa. Lajialueet on suunniteltu ja rakennetaan kestävän kehityksen periaattein. Tapahtuma-aikana erilaisia laitteita käytettäessä pyritään aina säästämään energiaa.

”Tapahtuman aiheuttamien päästöjen vähentämiseksi kannustamme yleisöä kulkemaan jalkaisin, pyörällä tai käyttämään joukkoliikennettä sekä järjestämme bussikuljetukset kilpailijoiden ja heidän taustajoukkojensa hotellien ja kilpailupaikan välille”, sanoo Paula Salomäki. Mainiota esimerkkiä ympäristövastuullisuudesta näyttää kilpailuja seuraamaan saapuva Hyria-koulutuksen yli 700 hengen opiskelijaryhmä Hyvinkäältä ja Riihimäeltä: he saapuvat suoraan Lahden Urheilu- ja messukeskukseen tilausjunakyydillä.

Lisätietoa: Koulutuskeskus Salpaus, Paula Salomäki puh. 044 7080412, paula.salomaki@salpaus.fi

www.taitaja2014.fi

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma.  Taitaja2014 järjestetään Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Tapahtumassa noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista 44 eri lajissa oikeata työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Samalla käydään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun ysiluokkalaisille. Taitaja2014-tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sinne odotetaan noin 40 000 kävijää. Tapahtuman järjestää Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneineen. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs