Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola Liperissä: Sote-uudistus vaatii sopeutumista muutokseen

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola Liperissä: Sote-uudistus vaatii sopeutumista muutokseen

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2016 klo 12:00
Julkaisija: Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola odottaa sote-uudistuksen toteutumista. – Laadukkaat sote-palvelut on turvattava koko maassa, uudistus ei saa hävittää työpaikkoja ja henkilöstö on otettava mukaan suunnitteluun, Paavola listaa SuPerin sote-tavoitteita. – Pohjois-Karjalassa toteutettavan Siun soten suunnittelu on alkanut hyvin. Henkilöstön edustajat ovat ryhmissä mukana ja henkilöstölle tiedotetaan säännöllisesti, Paavola kehuu. SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola vieraili tänään Liperissä.

Haasteet vanhustenhoidossa ovat kasvaneet merkittävästi viime vuosina koko maassa. Vastuu on lisääntynyt ja ammattiosaamisella on entistä suurempi merkitys. Vanhukset ovat yhä monisairaampia ja vaativat hoitohenkilökunnalta vankkaa osaamista ja enemmän aikaa varsinaiseen hoitotyöhön. Työtä on paljon ja se näkyy työssä jaksamisen ongelmina ympäri Suomen. Koulutettua hoitohenkilökuntaa on oltava riittävästi eikä sitä voida korvata kouluttamattomalla työvoimalla. Tämä on edellytys, jotta voidaan tarjota hyvää hoitoa.

Liperissä ollaan tyytyväisiä erityisesti yhteistyön toimivuuteen eri yksiköiden välillä. Yhteistyö apuväline-, fysioterapia- ja muistihoitoyksiköiden kanssa toimii hyvin. Myös henkilökunnan työterveyshuolto on toimiva ja varhaisen puuttumisen malli on käytössä. - Hyvästä yhteistyöstä halutaan pitää myös jatkossa huolta, SuPerin pääluottamusmies Eeva Huikuri sanoo.

Varhaiskasvatuksessa lähihoitajien rooli ja osaaminen on merkittävä. Sijoitus hyvään hoitoon on samalla sijoitus tulevaisuuteen. Hyvin toimiva varhaiskasvatus auttaa myös perheitä voimaan hyvin ja ennaltaehkäisee esimerkiksi syrjäytymistä. Lähihoitajien lääkehoidon osaamisesta on hyötyä myös varhaiskasvatuksessa, kun erilaiset pitkäaikaissairaudet lapsilla ovat lisääntyneet.

Lisätietoja:
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, 050 5275 085
SuPerin pääluottamusmies Eeva Huikuri, 040 583 3092

SuPeriin kuuluu lähes 90 000 sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs